Ken és Roberta Williams újra játékot fejleszt

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sierra alapítói több évtizede nem kezdtek bele új videojátékos projektbe, a minap azonban bejelentették, hogy visszatérnek: az új fejlesztésük egyelőre a The Secret munkacímet viseli.

A Williams-házaspár a legendás játékipari veteránok közé tartozik, ők alapították a Sierrát (akkor még On-Line Systems néven), és olyan klasszikusok fűződnek a nevükhöz, mint a King's Quest-sorozat vagy a Leisure Suit Larry. Habár Ken és Roberta évtizedek óta nem kezdtek bele videojátékos projektbe, a minap kiderült, hogy visszatértek.

Marcus Maximus Mera 3D-grafikussal együttműködve fejlesztik a legújabb játékukat, amely egyelőre a The Secret munkacímet viseli, és mindössze egy weboldal érhető el hozzá. Innen annyit tudtunk meg, hogy az anyag egy "Sierra-ízű" single player kaland lesz, hat hónapja készül, és a tervek szerint augusztusban kezdődhet meg a bétatesztelése. Habár a készítők novemberi premierrel számolnak jelenleg, tisztában vannak vele, hogy benne van a csúszás a pakliban, annál is inkább, mert egyelőre csak placeholder grafikai elemekkel dolgoznak.

Az is kiderült, hogy a projekten jelenleg inkább Ken szorgoskodik, Roberta, akit "a grafikus kalandjátékok királynőjeként" is emlegetnek egy későbbi fázisban csatlakozik be, és a megjelenéshez közeledve egyre nagyobb intenzitással működik majd közre.

1.
1.
KopyAti
Csak ne Phantasmagoria szintü förmedvény legyen belőle!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...