Környezettudatos városépítő játék lesz a Terra Nil

A Free Lives csapatának legújabb alkotása a városmenedzselő játékokból merít, egy kis csavarral. A Terra Nilben egy kietlen pusztaságban kezdünk, és ahogy építkezünk, úgy nyer új erőt a természet is.

A Broforce mögött is álló Free Lives legújabb alkotása egy „fordított városépítő” lesz. A Terra Nilben a kiindulási pontunk egy pusztulófélben lévő vidék lesz, ám ahogy elkezdünk építkezni, a természet is lassanként visszatér. A feladatunk kettős, fenntartható várost létrehozni, valamint meggyógyítani a környezetet, amihez hozzá tartozik a biodiverzitás helyreállítása vagy a már nem kellő épületek újrafelhasználása is.

A procedurálisan generált pályákon szabad kezet kapunk, magunknak választhatjuk meg a stratégiánkat, amellyel megközelítjük a különböző kihívásokat – és mint az előzetesből látszik, egy-egy rossz lépéssel komolyan vissza is vethetjük az eredményeinket.

Ha a játék esetleg ismerős lenne, az azért van, mert mielőtt a Free Liveshoz került, az Itch.ión már megjelent, ezt alkotják most újra szebben, jobban, kiegyensúlyozottabban. Kiadóként a Devolver Digital karolta fel, tehát lehet, hogy látjuk még a Devolver Directen, az viszont máris biztos, hogy június 16-tól elérhető lesz a demója a Steam Next Fest keretében. PC-re fog megjelenni, de dátumot még nem kapott.

1 komment - szólj hozzá!