Palworld - Pokémon, csak puskákkal

Próbáljátok elképzelni, mi hiányzott eddig a Pokémon-játékokból! Ha mindig is arra vágytatok, hogy rabszolgamunkára fogjátok a kis zsebszörnyeket, élő pajzsként használjátok őket, vagy fegyverrel menjetek nekik, a Palworld épp nektek való lesz.

A Pokémon-játéksorozat sikere mindig is irigyelni való volt, így nem csoda, ha sokan ihletődtek belőle (vagy próbálták pauszpapírral egy az egyben lemásolni). A legtöbben próbálnak valami egyedit adni hozzá: a tavaly korai hozzáférésbe lépő Temtem MMO-vá alakítaná az alapokat, a Monster Sanctuary metroidvániává tette, a Nexomon: Extinction pedig épp annyira főhajtás, mint paródia. A Pocket Pair is tudja, mi hiányzott eddig a pokémonok mellől: fegyverek.

A Palworld csak első ránézésre tűnik újabb, egyszerű Pokémon-klónnak, a szíve mélyén ugyanis egy többjátékos, nyílt világú túlélőjáték lesz, ahol a szörnyecskék épp annyira gyűjtögetnivalók, mint eszközök. Befoghatjuk őket kényszermunkára, használhatjuk őket élő pajzsként a golyózáporban, és mi magunk is fegyvert ragadhatunk, hogy akár a lényekre, akár banditákra vadásszunk.

A Palworld megjelenése 2022-ben várható PC-n.

2 komment - szólj hozzá!