Multiplayer játékon dolgozik a Naughty Dog

Számos pletykát hallottunk arról, hogy a Naughty Dog csapata utólagosan elkészítené a The Last of Us: Part II többjátékos módját, a legfrissebb álláshirdetések azonban egy teljesen önálló online játék érkezésére utalnak.

Habár a The Last of Us egyedi többjátékos módja, a Factions a mai napig aktív játékostáborral rendelkezik, a Naughty Dog mégis online funkciók nélkül szállította a történet folytatását. A későbbiekben azonban Neil Druckmann többször is utalt arra, hogy a Factions (vagy egy ahhoz hasonló) multiplayer mód visszatérhet a későbbiekben, egy ponton pedig még konkrét játékmenet is kiszivárgott a korai fejlesztés alatt álló projektből. Egy szó, mint száz: nyílt titokká vált az online komponens érkezése, a legfrissebb hírek szerint azonban egy egyszerű bővítménynél jóval nagyobb dologról lehet szó.

A stúdió ugyanis új álláslehetőségeket hirdetett a hivatalos oldalán egy scripteléssel foglalkozó fejlesztő és egy pályatervező számára, ráadásul mindkét pozíció kimondottan egy többjátékos projekthez kapcsolódik. A Naughty Dog nem ködösített: a munkaköri leírásokban elárulták, hogy a stúdió első standalone multiplayer játékához keresnek segítséget, melyet éppen olyan ambícióval és minőségben szeretnének elkészíteni, mint a sztoriközpontú alkotásaikat. Ez persze lehet egy teljesen új IP is, de Neil Druckmann korábbi megnyilvánulásai után valószínűbbnek tűnik, hogy a játék kapcsolódik majd a The Last of Us történetéhez.

És ha már történet: ki mondta, hogy egy online játéknak nem lehet nagyszerű sztorija? Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje nemrég egy feszes narratívára építő online játékra tett utalást a PlayStation Blogon, így nem lennénk meglepve ha az úriember is a Naughty Dog következő dobására célzott volna.

24 komment - szólj hozzá!