Kampány nélkül érkezik a Battlefield 2042

  • Írta: szlav
  • 2021. június 9.
  • Hír
Link másolása
A Battlefield 2042 arra fókuszál majd, amiről a széria igazán szól, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy ezúttal nem erőltetik az egyjátékos kampányt, és nem hódolnak be a battle royale trendjének sem.

Ma délután végre lehullott a lepel a Battlefield 2042-ről, a mozgalmas előzetes mellett pedig egy-két fontos részletet is megtudhattunk róla. A játék vezető dizájnere, Daniel Berlin a Eurogamer szerkesztőinek mesélt az idén ősszel érkező lövöldéről, és készüljetek fel, mert megosztó hírek következnek! Megtudhattuk ugyanis, hogy a játék olyannyira visszanyúl majd gyökereihez, hogy nem tartalmaz majd egyjátékos kampányt sem. Némi vigaszdíj a magányos farkasoknak, hogy a játék játszható lesz botok ellen is, az ilyen gyakorlómeccsekre pedig behívhatjuk a barátainkat, ha ehhez támad kedvünk.

Nyilvánvaló persze, hogy a Battlefield-játékokat sosem a sztorimódjuk miatt szerettük, ezzel pedig az EA és a DICE is tisztában van. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy minden erőforrásukat az online csatározásra fordítják, amelyek minden eddiginél gigászibbnak ígérkeznek. PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en összesen 128 játékos szaladgálhat majd a pályán, míg a játék PlayStation 4-re és Xbox One-ra szabott változata 64 főt támogat majd.

A kampány kihagyása azonban nem jelenti a történet teljes hiányát: a Battlefield 2042-t egy határozottan felvázolt narratíva vezeti majd, amely a szezonokon átívelő live service során rajzolódik ki igazán. A történet alapjául az Egyesült Államok és Oroszország világmegrengető háborúja szolgál majd, mi azonban nem a két nagyhatalom bakáit alakítjuk. A játékosok az úgynevezett Non-Patriated (No-Pats) köztes csoportjához tartoznak - azokhoz a kisebb nemzetekhez, akik a két tűz között ragadtak.

Az események során megismerkedhetünk majd számos specialistával, különleges, de a szokásosnál nem erősebb hőskarakterekkel, akik felett adott esetben át is vehetjük az irányítást a harctéren. Ez az új rendszer bővíti majd ki a már jól ismert squad-rendszert és a szintén visszatérő kasztokat.

Daniel Berlin szót ejtett a Battlefield 2042 online játékmódjairól is, és sokak meglepetésére elárulta, hogy az új játék nem tartalmaz majd battle royale-módot - jobban belegondolva persze nem is olyan meglepő ez, hiszen a csapat legutóbb is megégette magát a Firestormmal. Ehelyett a DICE a közönségkedvenc Conquest és Breakthrough alapjaira épít tovább, amelyek ezúttal közösen az All-Out Warfare címet viselik majd. Mellette érkezik egy Hazard Zone névre keresztelt játékmód is - ez valószínűleg egy kisebb létszámú opció, de a csapat egyelőre nem árult el többet róla.

A fentiek mellet érkezik egy harmadik nagy játékmód is, amelyet a DICE LA fejleszt, Berlin pedig csupán annyit árult el róla, hogy ez egy valódi szerelmeslevél lesz a széria veterán rajongóinak. Egyelőre csak találgathatunk azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is gondolhatott a költő, július 22-én az EA Play Live adásán azonban erről a játékmódról is lehull majd a lepel.

A Battlefield 2042 idén október 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. PC-n a Steamen és az Epic Games Store-ban is kapható lesz.

35.
35.
br1Koo
#34: Hát.. az egyik következik a másikból. Ha BF-ben össze-vissza rohangálsz akkor valóban döglesz mint a szar, mert a szembetalálod magad az enemy csapattal teljesen egyedül. Azért a BF-ről elmondható hogy van egy folyamatos csapatmozgás a térképen amire figyelni kell, ha pedig kifogsz egy jó squadot nagyban segíti a csapatot ha kordináltan visztek véghez egy-egy támadást, védekezést. Szerintem más azért a két játék dinamikája.
34.
34.
Stranger
#32: A mai BF részekben is ugyan úgy rohangálsz össze-vissza. Tegyél egymás mellé egy COD és BF játékmenetet és ugyan azt látod általánosságban. Az hogy kevesebbet kell lőni pedig arra jó hogy ne legyen semmilyen gunfight. Régi részekben még volt egy kis "párbaj". Most mindenki döglik mint a szar, legalább kontrolleres irányítással sincs gond.
33.
33.
crytek
#30: Sehol nem írtam ,hogy bántana. Mint írtam mindenkinek minden annyit és amennyit hajlandó érte fizetni. Ennyi és nem több.
32.
32.
adamsfamily
#15: Azért a Battlefield és a Cod között elég nagy különbség van.A Codban rohangálsz össze-vissza,bele eresztesz egy tárat az ellenségbe és talán megdöglik,a BF-ben kevesebb golyó kell az emberekbe és a terep is rombolható.
Nem annyira erződik arcade lövöldözésnek.Ráadásul a hangok szerintem a Battlefield-ekben sokkal jobbak,meg grafikailag is szebb.
Mindkét játékkal szoktam játszani de szerintem teljesen más a hangulata.
31.
31.
Helium Prime
#28: Szia kryszisz! Természetesen működik!Mert például ajándékba is veheted bárkinek!
30.
30.
Josi21
#12: Szia Crytek... Van aki 60 € is ad érte. Ez téged miért bánt ? Az életben sok dolog van amiért fizetni kell ! ;)
29.
29.
crytek
#28: Nem tudom. Egy fiókom van és egy bankkártyám. Ha sokszor próbálgatod be fogja adni..(elvileg) Olyan nagyon ritkán volt csak hogy nem adta meg.
28.
28.
kryszisz
#25: Hali. Kérdésem lenne hozzád, mert te vagy az expert ezen a téren. Szóval van most ez a 300 péz 3 havi Gamepassért dolog, viszont naná, hogy 2 hónappal ezelőtt regeltem, így kimaradok ebből a mókából. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy másik email címmel csinálok új fiókot, de fizetési módnak azt a kártyát adom meg, amit a jelenlegi fiókommal is használok, akkor az működik, vagy szól a rendszer, hogy nem kéne? Előre is köszi a választ!:)
27.
27.
Lorthirash
#25: De a nagy többség a multiért veszi ezeket a játékokat, ez nem is kérdés, főleg battlefieldnél.
26.
26.
br1Koo
#25: Mondjuk úgy, hogy a multi miatt érdemes. Az meg hogy ki mennyire nincs tisztában egy játék erősségével kapcsolatban már személyes probléma.
25.
25.
crytek
#24: Pedig itt ország világ előtt szétkürtölöd hogy MINDENKI a multi vesz vesz Battlefieldet.
Ez pedig közel sem igaz.
24.
24.
FekaFOB
#23: Azt ugyan meg nem mondom, h miért akarod megvenni, mert fogalmam sincs, de hogy nem nagyon mozgatnak az tuti.
23.
23.
crytek
#20: Ja értem te már helyettem is megmondod én miért vettem őket... Dobom a kötelet felhúzlak ennél már nem tudsz lejjebb süllyedni

22.
22.
FekaFOB
#21: A sorozatról beszéltem nem egyetelen címröl. Nyugodtan forgolódhat a sírjában. Szerintem azt is a multi miatt játszották a legtöbben.
21.
21.
#20: Bad Company 2 meg gondolom forog a sírjában...
20.
20.
FekaFOB
Micsoda értelmetlen szar hasolattal sikerült elöállnod. A szánalom csak fokozódik. Neked annyit ér, másnak nem. Aki valóban kedveli a sorozatot az sose a single miatt tette.
19.
19.
crytek
#18: Szánalmas az te vagy. Gondolom ha benzin hirtelen 20 ft lenne inkább járnál gyalog meg busszal csakhogy ne vegyed meg véletlenül se olcsón ugye?

Hagyjuk már ezt. Mindenkinek annyit ér bármi amennyit fizet érte. Nem én kértem az EA-t eddig se hogy x év után dobja utánnam a bf-eket fillérekért.

18.
18.
FekaFOB
#12: Hál istennek, hogy nem ölnek energiát felesleges kampányba. Az meg hogy 1-2 eurot vagy csak hajlandó adni egy játékért az tényleg szánalmas. Ha rajtad múlna a játékipar már rég megszünt volna.
17.
17.
Viktor_The_Best
Hat ez igy eleg gyenge, se kampany, se battle royale?! Legalabb adnak akkor olcsobban a jatekot...
16.
16.
br1Koo
#15: Sose lesz belőle cod copy, mert annyira azért ad magára hogy az egész interface, karakter mozgás, fegyver működés ne olyan legyen mint abban a szaros arcade mobiljátékban. Én a trailerben szereplő rakétakilövést látva reménykedem hogy lesy valami érdekes plusz a conquestben, mint pl anno a 2142 titánjai.
15.
15.
Zuzmo
A Call of Duty a nagyobb térképekkel, tankokkal, helikopterekkel már Battlefieldszerű élményt is szállít. Ha a BF nem különbözteti meg magát valamivel, akkor csak egy CoD copy lesz belőle, hiába ő volt az eredeti ebben a járműves lövölde műfajban. Szerintem jól teszik, hogy a conquest módra teszik a hangsúlyt, ez a gyökere a sorozatnak. Ha valakinek kell single, az meg majd lehet egy külön részben esetleg.
A hét pálya nem hiszem, hogy kevésnek fog érződni, mert meglehetősen nagyok és eltérőek lesznek.
14.
14.
maktub
EA-féle hentesbolt: Hús nincs, de amúgy minden eladó!
13.
13.
FURY380
#12: Még mindig szánalmas vagy...
12.
12.
crytek
Hálisetennek nem kell agyalni mikor lesz 1-2 euro körül...kapják be.
11.
11.
Fooxfire
#10: Nagyobb negatívnak tartom hogy 7 pályát kapunk launch napon, mint az erőltetett SP-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...