Cross-play támogatást kap az Overwatch

  • Írta: szlav
  • 2021. június 10.
  • Hír
Link másolása
Ahogy sorra hullanak a platformok közti falak, úgy a Blizzard Entertainment online lövöldéje is lépést tart a jövővel. Hamarosan együtt játszhatnak majd az Overwatch PC-s és konzolos játékosai

Az elmúlt évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy még a first-person shooterekben is megférnek egymás mellett az egeres és kontrolleres pisztolyhősök, ráadásul a platformok játékosbázisának egyesítése kifejezetten jót tesz egy játék élettartamának. Ezt nyilvánvalóan a Blizzard is belátta, így az Overwatch újdonsült vezére, Aaron Keller kamera elé állt, hogy bejelentse: érkezik a cross-play támogatás, vagyis egy kalap alá kerülnek a PC, az Xbox One, a PlayStation 4 és a Nintendo Switch játékosai.

Érdemes megemlíteni, hogy a cross-play érkezésekor az Overwatch nem fogja támogatni a cross-progressiont, vagyis egyik platformról a másikra nem vihetjük tovább a profilunkat. Ez egy olyan funkció, amelyet a fejlesztőcsapat előbb-utóbb mindenképp implementál majd, ez azonban még a jövő zenéje. Jelentsen azonban némi vigaszdíjt, hogy a frissítés élesedésével mindenki bezsebelhet egy ingyenes arany loot boxot.

További hasznos tudnivaló, hogy a rangsorolt, kompetitív meccsek során nem él majd a keresztplatformos játék - itt mindenki a saját platformjának megfelelő ellenfeleket kap. Ezek mellett természetesen a hagyományos matchmaking is szűri majd a platformok közti eltéréseket, itt azonban sokkal rugalmasabbak lehetünk majd, akár egy vegyes, konzolos és PC-s játékosokból álló csapattal.

2.
2.
Oistrakh01
Mikor jön lehet már tudni?
1.
1.
Codehook1337
Remelem ki lehet majd kapcsolni, hogy pc seket is keressen...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...