Megérkezett a Ninja Gaiden: Master Collection

Az ígéreteknek megfelelően a mai nap befutott a Ninja Gaiden-kollekció, ami ennek örömére megkapta az ilyenkor szokásos launch trailerét is. Sajnos a premiert kicsit beárnyékolja a tény, hogy a játék PC-s portja nem sikerült a legfényesebben.

Egy héttel ezelőtt megkaptuk a legfontosabb túlélési tippeket, amikre szükségünk lesz a Ninja Gaiden: Master Collection kipörgetéséhez, most pedig a kollekció premiernapján befutott Ryu Hayabusa remasterelt kalandjaihoz a launch trailer is:

Hiába az örömhír, hogy végre PC-re is ellátogatott a Ninja Gaiden-sorozat, sajnos a játék PC-s portjára több panasz is érkezett a steames értékelések között. A kollekció például egyáltalán nem támogatja az egér/billentyűzet kombót, ami annak ellenére sem túl szép húzás, hogy egyértelműen kontrollerrel ajánlott játszani a játékot.

Szintén nem túl kényelmes, hogy a Ninja Gaiden: Master Collection soha nem teljes képernyős módban indul el, és ezzel együtt a játék dönti el a hardverünket letapogatva, hogy 1080p-ben vagy 4K-ban fut majd - a 1440p-s felbontás például nem is támogatott. Ezek mellett már egészen elhanyagolható, de szintén fájó pont, hogy a képfrissítés felső határának a 60 fps-t lőtték be a készítők.

Habár nincs sok lehetőségünk a grafikai opciókat variálni, a visszajelzések alapján legalább teljesen jól fut a kollekció. Arra viszont már nincs mentség 2021-ben, hogy a felbontást csak úgy tudjuk átállítani, ha feltúrjuk a játék fájljait a Steam-mappán belül, és manuálisan bepötyögjük a kívánt értéket.

2 komment - szólj hozzá!