Komoly tervei vannak az Xboxszal a Microsoftnak

Mielőtt nagyobb ízelítőt kapunk a Microsoft és a Bethesda közös címeiből a hétvégén, a redmondi cég az Xbox márkával kapcsolatos terveiről mesélt. A csapat például elárulta, hogy már dolgoznak egy új konzolon is.

Vasárnap este kerül megrendezésre a Microsoft és Bethesda közös E3-as műsora, ahol valószínűleg rengeteg izgalmas játékbejelentést kapunk majd, de mielőtt ez megtörténne, a redmondi cég most az Xbox branddel kapcsolatos terveiről is mesélt egy keveset.

A csapat többek között elárulta, hogy már több nagy TV-gyártóval is tárgyal azzal kapcsolatban, hogy beépíthessék az Xbox-applikációt a termékeikbe. Ennek eredményeként nem kellene majd konzolt vennünk, hanem elég lenne csak egy kontrollert szereznünk, felcsatlakozni az internetre, és már mehet is a játék az xCloudnak hála. Nem meglepő, hogy a cég streaming-specifikus eszközöket is piacra dobna.

Az Xbox Game Pass szolgáltatással is komoly tervei vannak a redmondiaknak, hiszen heteken belül elstartol az xCloud böngészőből futtatható verziójának végleges változata, illetve már közel állnak ahhoz is, hogy az adott címek Xbox Series X-minőségben legyenek streamelve. A Microsoft emellett a közeljövőben több előfizetéses modellel is elő szeretne állni a Game Passhez, valamint az is tervben van, hogy negyedévente legalább egy új belsős játékkal bővítenék az előfizetés könyvtárát.

Nem utolsó sorban pedig azt is megemlítették, hogy annak ellenére, hogy még csak félévesek az Xbox Series-konzolok, a cég már nagyban dolgozik egy új masinán is - habár ennek a debütálására majd csak évekkel később számíthatunk.

30 komment - szólj hozzá!