Ellopták a Frostbite Engine forráskódját

Hackertámadás érte az Electronic Artsot, aminek a következtében több játék, illetve a Frostbite Engine forráskódja is illetéktelen kezekbe került. A kiadó beismerte a történteket, de az állítása szerint a játékosok adatai nincsenek veszélyben.

Először a Motherboard számolt be róla, hogy hackertámadás érte az Electronic Artsot. A hírek szerint 780 gigabájtnyi adat került illetéktelen kezekbe, így a támadók több játék, például a FIFA 21, valamint a Frostbite Engine forráskódját is meglovasították. Ezenkívül különböző fejlesztői eszközökre, például a FIFA matchmakingjét kiszolgáló programra is rátették a kezüket.

A hackerek állítólag most eladásra kínálják a szerzeményüket. Habár az Electronic Arts beismerte a történteket, állítása szerint a játékosok személyes adatai nincsenek veszélyben, és megtették a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy ne lehessen visszaélni a lopott kódokkal.

A CD Projekt is helyzetjelentett

Februárban a CD Projekt RED-et is hackertámadás érte, ezzel kapcsolatban helyzetjelentett most a lengyel cég: a stúdió elismerte ugyanis a nyilvánvalót, hogy az ellopott anyagaik valóban elkezdtek terjedni az interneten, ezekben pedig a munkatársaik személyes adatai is elérhetőek adott esetben. Az már más kérdés, hogy ezt a Summer Game Fest nyitóeseménye alatt tette meg, ami sokak szerint nem volt túl elegáns húzás.
12 komment - szólj hozzá!