HWSW: 2025-ben megy nyugdíjba a Windows 10

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 14.
  • Hír
Link másolása
Legújabb operációs rendszerének bejelentése előtt publikálta a Microsoft, meddig lesz támogatott a Windows 10 - írja nagytestvérünk, a HWSW. A hírek szerint bő tízéves életciklussal zárhat a szoftver.

A redmondi vállalat 2025. október 14-ig biztosan támogatja a Windows 10 Home, Pro, Pro Education, illetve a Pro for Workstations verzióit - derült ki a frissen közzétett adatokból. Ez bő tízéves életciklust jelent, a Windows 10-et ugyanis immár lassan hat éve, 2015. július 29-én mutatta be a Microsoft. Mindez egyértelműen alátámasztja, hogy nem a Windows 10 a Microsoft utolsó (konzumer) operációs rendszere.

Az információ annak fényében már kevésbé meglepő, hogy a május végi Build konferencián Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója már a "következő generációs Windowsról" beszélt. Nadella akkor elhintette, hogy a közeljövőben ("very soon") bejelentik a Windows operációs rendszer következő generációját. Nadella sejtelmes szavai alapján a piac az elmúlt évtized legnagyobb fejlesztésére számíthat, amelyből a fejlesztők és a tartalomgyártók is sokat profitálhatnak.

Jövő héten mutatja meg magát az új Windows - további részletek a HWSW cikkében!

9.
9.
Viktor_The_Best
Szerintem az Apple-tol megvettek az OSX-et es ok is azt fogjak hasznalni 2025 utan XD
8.
8.
delphijos
Szerintem ugyanaz lesz mint a 10, csak most megint kiszedik a start menüt :D
7.
7.
markoci555
ha most is lesz ingyen frissítés, akkor kihasználom és jogilag tiszta windows-om lesz megint, ha viszont nem, akkor valószínű ezt is addig használom mint az XP-t, le****va hogy meddig támogatott
6.
6.
crytek
#1: De. Az alapok ugyanazok lesznek De Win 11 néven többet tudnak majd megint eladni a win 10 ből amihez már köszi helloért hozzájutsz...
4.
4.
Ooorky
#1: Én is ezt akartam írni, nem csodálnám ha vmi előfizetéses modellt próbálnának behozni a következőre, ha már az office-nál bevált...
3.
3.
Heldengeist
#1: Azt is mondták, hogy a Windows 10 a legjobb, legfejlettebb, stb. operácis rendszer ami szintén nem volt igaz sosem. Jobb esetben a 11 olyan lesz, amilyennek a 8-nak is kellett volna, még jobb esetben pedig megint totálisan lábon lövik magukat.
2.
2.
Gaboo77
#1: Ó hát a Microsoft sok mindent mondott már... olyat is, hogy a WP 7 telefonok is megkapják a Windows Phone 8-at és hopp mégsem, meg kell a Kinect, ja de mégsem, sőt meg is szüntetjük. Meg vegyél Windows 8-as ARM-os tabletet, mert tök jó, ja de ezt is megszüntetjük!. Meg drágább lesz a Live Gold, ja mégsem! Aki meg mindezeket bevette...hát így járt.
1.
1.
Raam989
Nem valami olyasmit mondtak anno, hogy ez (a win10), lesz az "utolsó" Windows?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...