E3 2021: Hová tűnt az Everwild?

A Rare fejlesztésében készülő Everwild az idei E3 nagy hiányzója volt, és most már azt is sejteni, hogy miért: lapértesülések szerint a Rare újrakezdte a játék munkálatait, és 2024-es megjelenéssel számol.

A VGC értesülései szerint Simon Woodroffe kreatív igazgató tavalyi távozása után újrakezdte a Rare az Everwild fejlesztését, emellett komolyabb változtatásokat eszközöltek a projekt menedzsmentjén is. Az új kreatív igazgató a fejlesztőcég veteránja, Gregg Mayles lett, aki remélhetőleg segít irányba állítani a munkálatokat - a hírek alapján ugyanis leginkább ez volt a baj az Everwilddal.

A VGC szerint a Rare-nek egyedül az audiovizuális körítés tekintetében volt határozott elképzelése a játékot illetően, ezenkívül nem igazán tudtak dűlőre jutni a fejlesztők azzal kapcsolatban, hogy miről is kellene szólnia - az is nehezítette például a tervezést, hogy a Rare vezetése harc nélküli játékot szeretett volna. Annak idején egy külső nézetes kalandjátékként mutatták be az Everwildot, amely istenszimulátoros elemeket is tartalmaz majd, de ennél több konkrétumot nem tudtunk meg róla - még a tavalyi interjúk alapján is érződött a fejlesztők bizonytalansága.

Akárhogy is, a VGC úgy tudja, a fejlesztőcsapat most 2024-es megjelenéssel számol, és ez is egy optimista becslés. Érthető hát, hogy az E3-at kihagyta a játék, és nagyon úgy néz ki, hogy egy jó darabig nem hallunk majd felőle - kérdés, hogyan öregednek majd az eddig kiadott előzetesek (itt és itt), és mennyi közük lesz a végeredményhez. Érdekesség, hogy mire az Everwild megjelenik, már évtizedes múltja lesz házon belül, hiszen a projekttel már jóval a 2019-es leleplezés előtt elkezdtek kísérletezni.

A Rare egyébként annyit erősített meg mindössze a VGC sztorijából, hogy valóban Mayles vette át a projekt vezetését. A VentureBeat sorait erősítő Jeff Grubb szintén arról számolt be nemrég, hogy tudomása szerint a vártnál jóval tovább tart majd az Everwild fejlesztése.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

2 komment - szólj hozzá!