E3 2021: Befutott a S.T.A.L.K.E.R. 2 gépigénye

Miközben tátott szájjal néztük a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl első játékmenet-előzetesét, egyszerre izzadtunk is, hogy vajon milyen erős hardvert fog megkövetelni magának a játék - nemrég pedig erre is fény derült.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#60
#59: Nekem németben dolgozó ismerős küldte pár éve, hogy ott Münchenben a gazdáknak fizetnek azért, hogy a földjükön tárolhassák, mivel veszélyeshulladékként nagyon drága lenne megsemmisíteni, országból kivinni meg nem lehet.
Most 25 éves szélerőművekkel müvelik ugyanezt.
#59
A bolygónak nem attól lesz jobb, hogy nagyüzemben ontják magukból a gyárak minden ház tetejére az amúgy gazdaságtalan napelemeket, aksikat. Megoldatlan az újrahasznositásuk, a legtöbb régi napelem T. Ooorky kartárssal ellentétben az én tudomásom szerint 10-15 év után a szemétlerakóban végzi, az aksik jó esetben a 20 évet kibirják lecserélésig - bár személy szerint nehezen hiszem.

A bolygónak az tenne jót, ha mindenki átállna hidrogén/elektromos meghajtásra, amihez az energiát, hidrogén üzemanyag előállitását nukleáris reaktorok biztositják.

Addig azonban csak a gazdagok lelkiismeret vigasztaló játéka marad, de ipart, szolgáltatást, alacsony költségvetésű lakóparkok, házak gazdaságos és állandó, kimaradás nélküli üzemeltetését rábizni nem lehet.

Csak legfeljebb átállnak a gazdagok a levegő szennyezése helyett a föld és ivóviz készletek mérgezésére.
#58
#57: Na ez mondjuk igaz.
#57
#56: Túl sok politikusnak, milliomonak, fejesnek, hírességnek van benne a pénze. Maximum kilyukad és leereszt mint pár éve aztán jön a következő hullám.
Persze lehet a környezetvédelem miatt ráindulnak, de egyelőre néma csend róla holott még energiaválságot is okoz és az egyik legkárosabb a környezetünkre bármennyire mosdatják a bányászok. De a környezetvédelem élvonala minden szarra mutogat tehénfingtól kipufogógázig csak azokra a tevékenységekre nem amik sokkal komolyabb problémák cssk hát túl sok ember pénze áll ezek mögött....
#56
Én amúgy abban hiszek, hogy a bányászat lufi ki fog durranni, de nem vagyok szakértője a témának. Szerintem a politikusok ki fogják ezt csinálni egyik napról a másikra. Környezetvédelem lesz az indok, akkor is ha már nem lesz környezet szennyező, de a valódi ok az lesz, hogy olyan pénz, amit nem tudnak kontrollálni. A sok bányász kártya meg eladó lesz és arra is kíváncsi vagyok, hogy az ezekkel szemben bizalmatlan játékosok megveszik-e majd, vagy rárohad-e a bányászokra.
#55
#54: Igen, amikor bányaszteljesítmény alapján vannak bearazva a kártyák, nyilván egy játékban rosszabb, bányaszatra jobb káetyán kevesebbet veszítesz mint fordítva....
#54
#53: "Nvidia fronton nagyobbat lehet bukni."

Már megint tévedsz, de tudod mit? Egészségedre, láthatóan totál kezdó vagy úgyhogy békénhagylak. :)
#53
#52: Azért vannak ilyen vga-k, mert néhányan rájöttek, hogy mégsem gazdagodnak meg a cryptoból, de aki azért bányászik, hogy fél év alatt meggazdagodjon annak úgy is kell. Amit most kibányászok, hülye lennék most kivenni, nyilván bent tartom, ahogy bárki más aki kicsit olvas a témában. Akkor fognak leesni a vga árak, ha bezuhan a crypto. Az utolsó medvepiac 2 évig tartott. Tehát az is lehet, hogy simán beszívod a kártyával, amit megveszel. Ismét csak egy lehetséges kimenetelt veszel alapul, ezért téves az elméleted. Az is lehetséges, hogy megveszed a kártyát és hirtelen felmegy a crypto, az is lehetséges, hogy stagnál és esnek valamennyit a vga árak, de nem számottevően, az is megeshet, hogy jön a medvepiac, bányászol é egyszer majd felmegy, valamint az is lehetséges, hogy sokan betiltják a cryptot, de az nem fél éven belül fog megtörténni. Ezért az én módszerem a legbiztosabb, mivel csak a vga-d árának egyharmadát kockáztatod. Nvidia fronton nagyobbat lehet bukni.
#52
#51: Nem volt sem rosz sem valótlan. A jelenlegi tények egytől egyig amit odavéstem. Egyébként 1db 5700xt-vel pedig hetek óta nagyjából 3 dollár/nap a bevételed ami 1 hó alatt nemhogy nincs 100 fölött, alatta van. Ott van leszámolva csak neked durván felárazva hogy a jelenlegi szituációban fél év mire az új kártya harmad ára megtérül. Ha nem érted miért nem okos dolog jelentősen felárazott hardvert megvenni amikor az ára a skálán igencsak megindult lefelé pár hete akkor nincs miről beszélni. Ja van 400-as tartományban. Szinte mind az elmúlt 24 órában került fel pár napja még 550 volt a legalja, pár hete meg 650 ezt ugatom zuhannak a vga árak. Ahogy írtam a 3080 is már 650 körül kecmereg 800 helyett. Követem folyamatosan mert hülye lennék nem rámenni a bányára ha beesnek a vga árak.
#51
#26: Én egy 5700 xt-vel termelek 100 dollár felett havonta, ami 100w áramot fogyaszt. A 6800 xt kb. 20%-al jobban hashel. Konkrétan a legújabb hirdetés volt egy msi 6800 xt, 530-ért (sok van 400-as tartományban is), aminek 850 dollár az msrp-je, de nekem taichit ajánlottak ugyanannyiért, aminek 900. De mégegyszer leírom, hogy a custom amd kártyák árai a valóságban jóval magasabbak az msrp-nél, az nvidiaval ellentétben.

Szerintem a te okfejtésed a rossz, mert vagy minden esetben a legrosszabb esetet veszi alapul, vagy valótlant állít. A kripto nem fog eltűnni, ha lecseng a bikapiac, akkor is az RDNA 3-ig el tudod szép áron adni a kártyádat. Addig pedig egy év alatt vagy kitermelsz egy csomó pénzt, ami minimum visszahozza a kártya árát, vagy lesz egy csomó cryptod. Eddig minden bikapiac magasabb árakat hozott az előzőnél. Én is elkúrtam, hogy amikor végetért az utolsó bikapiac, nem bányásztam.
#50
#38: Riszpekt.
#49
#43: Pont hogy nem tudják mert csak bányászok veszik ilyen árakon illetve scalperek. Kevés gamer költ ennyit vga-ra és kivárnak. Nem véletlenül megy lefelé az ára mióta lecsengőben a második bányászhullám. 1 hónapja még 800-900 rugócskát kellett kitenni egy 3080-ért. Most 6 körül mozog az ár és egyre inkább egymás alá licitálnak. Ha a bányász nem veszi a scalperre rohad a készlet pláne hogy ellepik a piacot az olcsóbb használt kártyák és nem visz ki többet nagykerből így nagyker is csökkent a boltok is csökkentenek, ez egészen addig megy míg a gamer vásárlások közelítgetni kezdik a bányász felvásárlást. Ez az első hullámnál is így volt, most se lesz másképp.
#48
#47: Nem gondolnám hogy céljuk volna... Egy ilyen nagy cégnek az jó, ha minél több lábon áll.
#47
#45: "Jó ez a gyártónak? Aligha"

Halkan mondom, se az amdnek se az nvidiának nem a gamer vga piac az ami a legtöbb pénzt termeli. Szóval ha azt kéne nekik hogy jó holnaptól no gamer piac nem halnának bele. Nvnek ott van az autóipar meg ninentend meg sok már amdnek a konzolok szerverek procik stb.
Persze van ebben pénz rengeteg hiszen láthatjuk most is minden egyes db elkel ,de nekik ha ez kiesik van más
#46
#45: Hozzáteszem hogy így még a windows -os ssd -t is ki lehet hagyni, mert annak eddig is csak az volt a célja, hogy ha játszani akarok, akkor legyen mit elindítani hozzá... :)
#45
#43: Hát pont ez az. Ha valaki nem lát tovább az orránál, az azt mondhatja hogy a vga gyártóknál most lehet pezsgőt bontani, hiszen óriási a kereslet, hatalmas a bevétel... Csakhogy ez hosszú távon azt eredményezi, hogy elhal a pc -s vga piac. Miért? Azért, amit te is leírtál. Nem lehet értelmes áron kapni vga -t, ezért nem veszel. Elszoksz attól, hogy olyan játékokkal játssz amik igényelnek ilyen kártyákat, ami azt is jelentheti, hogy két év múlva amikor már lehetne vásárolni ilyen kártyákat, akkor sem fogsz.
Jó ez a gyártónak? Aligha. A hosszútávú, folyamatosan fenntartható piac az érdek, nem a rövidtávú magasabb profit, aminek a végén bedől egy fontos, bevételt termelő ágazat.

Én többnyire dolgozom a pc -vel, (illetve a hobbim is átfedésben van a munkával) ezért mindig lesz erős pc -m erős cpu -val, sok rammal, megfelelő mennyiségű tárhellyel... vga viszont nem kell hozzá, mert amit az intel ad, vagy a ryzen G -s sorozatai, az is megfelel mindenre, kivéve az AAA játékra. Arra viszont ott a ps4. (aztán majd az 5, ha lehet kapni is...)
Jó ez az nvidia -nak? Jó neki hogy sem én, sem te nem fogunk tőle vga -t vásárolni? Most még jó... később? Egyáltalán nem.
#44
#37: Én azon lepődtem meg,hogy a covid miatt le kellett vágni 17 millió nyércet Dániában amit a bundája miatt tenyésztenek,hogy a mammereknek legyen mivel menőzni egymás előtt.
Nem arról volt szó,hogy ebben az igen magas érzelmi intelligenciával rendelkező világban már nem ölünk állatot a prémért,ilyet csak a barbárok tesznek?
#43
#40: Nem fog normalizálodni. Mitől normalizálodna? A vga gyártok mit látnak most? Viszik mint a cukrot ha bányász vagy ha nem. Szóvla ha a bánya ki is múlik (ami nem fog max nem kell majd vga val bányászni) akkor is tudják majd drágán adni a kártyákat mivel mást nem tudsz tenni ha játszani akarsz meg fogod venni..De teheted azt is hogy nem veszed és veszel konzolt.
PC nekem is már csak netezni van eladtam a VGA-t és konzolon játszok már csak...aztán ha valaha lesz még VGA-t venni lehetőség leporolom a pc-t és veszek bele
#42
Rtx 3060-as remélem fog produkálni egy medium-high keveréket 1080p 60 fps-sel. :)
#41
#14: Kinyírja a tápot egy idő után a folyamatos impulzus amit akkor kap, ha megjön a feszültség.