Nyugdíjba vonul a GTA Online X360-on és PS3-on

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Idén decemberben egy korszak zárul le, hiszen miközben ősszel az újgenerációs konzolokra vándorol a kibővített Grand Theft Auto V és a GTA Online, az utóbbi cserébe lekapcsolja a szervereit PlayStation 3-on és Xbox 360-on is.

Tavasszal tudtuk meg, hogy mind a Grand Theft Auto V, mind a GTA Online átköltözik az újgenerációs masinákra, amivel a Rockstar játéka hamarosan már három konzolgeneráción is natívan elérhető lesz. A next-genesedés folyamata viszont némi erőforrás-felszabadítást igényelt a csapattól, aminek az Xbox 360-as és PlayStation 3-as verziók itták meg a levét.

A Rockstar ugyanis bejelentette, hogy miután novemberben a GTA V és a GTA Online PS5-ön és Xbox Series X/S-en is elérhetővé válik, december 16-án bezárják a GTA Online szervereinek a kapuit PlayStation 3-on és Xbox 360-on. A sztorimód természetesen érintetlen marad, de az Xbox 360-as és PS3-as statisztákat követő Rockstar Games Social Club weboldala szintén megy a süllyesztőbe, valamint Shark Cardokat sem fogunk tudni már vásárolni a játék hetedik generációs konzolokon jelen lévő kiadásához.

A Shark Cardokat és a statisztikákat érintő változások egyébként már szeptember 16-án életbe lépnek majd, és az utóbbi az L.A. Noire és a Max Payne 3 PS3-as és Xbox 360-as verziójára is hatással lesz. A Max Payne 3 háza táján ezen a napon szintén lelövik az online multi lehetőségét, de az egyjátékos rész ez esetben is változatlanul elérhető marad.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...