Xbox One-on is tolhatjuk majd a Series X/S-címeket

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 17.
  • Hardver
Link másolása
Egyelőre még nem kell félniük az Xbox One-tulajoknak a generációváltástól, hiszen sok frissen bejelentett cím érkezik még az idősebb konzolra, és később sem kell majd feltétlenül megválniuk a géptől, ha Series X/S-játékokra fájna a foguk.

A Microsoft egyelőre még nem rendelkezik kimondottan sok Xbox Series X/S-(konzol)exkluzív játékkal - sőt, igazából a nemrég debütált The Mediumon kívül nem is igazán rakhatunk több xboxos címet ebbe a halmazba. A redmondiak az E3-as adásuk alatt is elmondták, hogy a legtöbb bejelentésük Xbox One-ra is elérhető lesz, de most azt is megtudtuk, hogy a Microsoft Flight Simulator vagy a S.T.A.L.K.E.R. 2 miatt sem kell feltétlenül egy új konzolra beruháznunk.

Igazság szerint nincs ebben semmi újdonság, hiszen a cég eddig sem titkolta, hogy a legtöbb játékuk már a megjelenés napján bekerül majd az Xbox Game Pass kínálatába, illetve annak a felhőalapú szolgáltatásába, az xCloudba. Az utóbbival pedig az a terve a Microsoftnak, hogy a TV-k mellett többek között elhozza majd Xbox One-ra is - derült ki az Xbox Wire egyik posztjából.

Az xCloudban pedig hamarosan Xbox Series X-minőségben lesznek streamelve a játékok, ami egyben nem csak a next-gen exkluzív játékok elérését biztosítja majd a nyolcadik generációs gépeken, de még akár a mostani címeket is feljavított minőségben játszhatjuk a megfelelő internet birtokában.

A minőségjavulás mellett egyébként a Microsoft azt is megemlítette, hogy szintén a felhő előnye lesz, hogy az Xbox Game Pass-játékokat ki lehet majd próbálni a letöltésük előtt - így könnyebben eldönthetjük, hogy érdemes-e helyet szorítani nekik a konzol tárterületén.

8.
8.
Fata Morgana
Lehet ki kellene próbálnom, most váltottam 1GB/s net-re (ugyanannyit fizetek mint a másik szolgáltatónál 60Mb/s csak épp 15x gyorsabb + optikain kábelen fut az egész hálózat) így legalább kihasználhatnám az adottságait, szerintem teszek is egy próbát.
7.
7.
TrishtanAG
#6: Fura, tableten próbáltam fél éve és most is kemény 100-as wifivel, és régebben ritka volt, hogy nem esett pixeleire a kép, de input lag szinte nulla volt. Most megint kipróbáltam a hárohónapos akciót kipróbálva, és szintekkel jobb. A Yakuza 7-be tettem bele jó másfél órát és az volt a ritka, hogy szétesik a kép ( ahirtelen kameraváltásokat nem bírta). Ha így folytatják, szerintem év végére teljesen vállalható lesz.
6.
6.
Engem meghívott Phil az xcloud bétába, szóval egy ideje tudtam tesztelgetni. Az mondjuk igaz, hogy nem pont CSGO multi szerűségnek mentem neki (értsd: nem olyan játékoknak, amiben fontos a millió fps és az input lag), de a következőre jutottam.

Itthon a 250-es netemen majdnem minden elfogadhatóan és korrekt képminőséggel ment, mint Greedfall, Forza Motorsport 7, Pillars of Eternity 2 (gamebreaking buggal), Octopath Traveler, Streets of Rage 4 és Gears Tactics.

Anyukámnál 100-as neten, amit próbáltam Hollow Knight és What Remains of Edith Finch, mindkettő idegesítően játszhatatlan volt. Erősen más stílus a két cucc, de HK-ban a legelső képernyőről nem tudtam felugrálni, a Edith Finch-ben pedig olyan beteg input lag volt (mosott szar képpel), hogy még a sétaszimulátorból is kiléptem kínomban.

Igazából nem tudom, hogy a netsebesség, vagy a régió (Németország vs Magyarország) számított-e, mindkettő utp kábel, de amíg úgy látom, hogy itt egy hozzádobott pluszként vállalható - bár Doom Eternalt nem néztem, addig anyunál igazából semmire sem jó, max arra, hogy letöltés előtt megnézzük a főmenüt.
5.
5.
delphijos
#3: Én a FH4-et próbáltam ki, az irányítás oké volt de a képminőség az elfogadható és a fos között ingadozott.
4.
4.
kryszisz
#3: Egyik munkatársam is hasonló gondokra panaszkodott a minap, ami furcsa, mert nekem például telefonon, wifin keresztül semmi gondom a képminőséggel, és az imputlag is elfogadható, bár olyan címmel még nem játszottam, amiben effektíve célozni kell, úgyhogy lehet egy lövölde kipróbálása után mást mondok majd.
3.
3.
Bako
Próbálta még valaki PC-n böngészőből? Nem voltam vele megelégedve pedig nem wifin keresztül csatlakoztam. Bár igaz a digis netem is "csak" 100 Mbit, ami így is a duplája a javasolnak.
Elég nagy volt az input lag és a kép is kásás volt.
2.
2.
kryszisz
#1: Hasonlóan vagyok én is:)
1.
1.
Zuzmo
Az előző konzolokból is generáció végén vettem. A mostaniakból még nem tudom, hogy melyik kellene előbb, eddig az Xbox felé húztam a másfél évre előre befizetett game pass miatt, de ha konzol sem kell hozzá, úgy megy majd az új gen a tv-n (X one) és/vagy a monitoron, akkor tényleg nincs ok a vásárlásra. Ratchet, Returnal még várhat, PS4-es exkluzívokból is le vagyok még maradva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...