Xbox One-on is tolhatjuk majd a Series X/S-címeket

Egyelőre még nem kell félniük az Xbox One-tulajoknak a generációváltástól, hiszen sok frissen bejelentett cím érkezik még az idősebb konzolra, és később sem kell majd feltétlenül megválniuk a géptől, ha Series X/S-játékokra fájna a foguk.

A Microsoft egyelőre még nem rendelkezik kimondottan sok Xbox Series X/S-(konzol)exkluzív játékkal - sőt, igazából a nemrég debütált The Mediumon kívül nem is igazán rakhatunk több xboxos címet ebbe a halmazba. A redmondiak az E3-as adásuk alatt is elmondták, hogy a legtöbb bejelentésük Xbox One-ra is elérhető lesz, de most azt is megtudtuk, hogy a Microsoft Flight Simulator vagy a S.T.A.L.K.E.R. 2 miatt sem kell feltétlenül egy új konzolra beruháznunk.

Igazság szerint nincs ebben semmi újdonság, hiszen a cég eddig sem titkolta, hogy a legtöbb játékuk már a megjelenés napján bekerül majd az Xbox Game Pass kínálatába, illetve annak a felhőalapú szolgáltatásába, az xCloudba. Az utóbbival pedig az a terve a Microsoftnak, hogy a TV-k mellett többek között elhozza majd Xbox One-ra is - derült ki az Xbox Wire egyik posztjából.

Az xCloudban pedig hamarosan Xbox Series X-minőségben lesznek streamelve a játékok, ami egyben nem csak a next-gen exkluzív játékok elérését biztosítja majd a nyolcadik generációs gépeken, de még akár a mostani címeket is feljavított minőségben játszhatjuk a megfelelő internet birtokában.

A minőségjavulás mellett egyébként a Microsoft azt is megemlítette, hogy szintén a felhő előnye lesz, hogy az Xbox Game Pass-játékokat ki lehet majd próbálni a letöltésük előtt - így könnyebben eldönthetjük, hogy érdemes-e helyet szorítani nekik a konzol tárterületén.

8 komment - szólj hozzá!