HWSW: Kiszivárgott a Windows 11 előzetese

Bő egy héttel a hivatalos bemutató előtt felbukkant az interneten a Windows 11 előzetese. A képernyőmentések alapján a Microsoft érkezőben lévő operációs rendszere helyenként alapvető változásokat mutat be.

A The Verge szerint az első képernyőfotók a kínai Baidu weboldalán jelentek meg, ahonnan pár óra alatt futótűzszerűen kezdett el terjedni az információ. Az eddig közzétett képek alapján a Windows 11-gyel több helyen hozzányúlt felhasználói felülethez a Microsoft. Mindez részben a macOS-re hajazó, középre rendezett dokkot jelent, amivel együtt ugyancsak középre kerül át a rendszerben 1995 óta meglévő Start Menü.

Utóbbi egyszerűbb, átláthatóbb megjelenést kapott. Az élő csempék eltűntek, a menü sarkait pedig lekerekítették a tervezők. Különféle alkalmazások rögzítésére továbbra is van lehetőség, továbbá láthatóak a legutóbb megnyitott dokumentumok, illetve lehetőség van a rendszer gyors újraindítására vagy leállítására is. Jó hír, hogy amennyiben valakinek nem tetszik majd a macOS-szerű elrendezés, az visszaállíthatja a Windowsra jellemző balra rendezett kialakítást.

Érdekelnek a további részletek? A teljes cikkért irány a HWSW!

19 komment - szólj hozzá!