Távozik a Ubisoft Massive vezetője

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 21.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Ubisoft Massive a francia kiadó egyik legfontosabb csapatává nőtte ki magát az elmúlt években, így aligha meglepő, hogy a stúdió vezetője úgy érzi: elért mindent, amit tudott, ideje átadni másnak a stafétát.

A malmői Ubisoft Massive vezetője, David Polfeldt bejelentette, hogy elhagyja a stúdiót: az úriember tizenhét évet húzott le a fejlesztőcégnél, ebből pedig tizenkettőt igazgatóként. Most hat hónap szabadságra megy, utána azonban "stratégiai pozícióban" tér vissza a kiadóhoz.

Polfeldt a búcsúüzenetében azt írta, hogy miután tavaly aláírták a Star Wars-szerződést, és befejezték az új irodájukat, úgy érezte, elért mindent, amiről csak álmodott. Tény, hogy a vezető regnálása alatt felpörögtek az események a stúdió körül: a Ubisoft még 2008-ban vette át az Activisiontől a csapatot, miután az megörökölte a Vivenditől, és nem tartott rá igényt. Ezt a váltást már ő vezényelhette le.

A Massive legnagyobb gurítása természetesen a 2016-os The Division volt, meg persze a Snowdrop Engine, amit azóta a kiadó több másik játéka is használ. Az időközben 650 fősre duzzadt fejlesztőbrigád jelenleg három gigaprojektet terelget párhuzamosan: a free-to-play mellékággal bővülő The Division mellett készül a már említett Star Wars-játékuk, és ők állnak az  Avatar: Frontiers of Pandora mögött is.

A Ubisoft egyébként már megtalálta Polfeldt utódját, de ezzel kapcsolatban csak később árulnak el részleteket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...