Újabb platformra vándorol a Ghost of Tsushima?

Nemrég új borítót kapott a Ghost of Tsushima, amiről történetesen levakarták az "Only on PlayStation" feliratot. Ennek következtében most a fél internet azon pörög, hogy vajon ez egyben azt is jelenti-e, hogy hamarosan jön a PC-s verzió.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#58
#56: Rendben, oké. De a 100-al olcsóbb PS azért becsukta rendesen a kaput.
#57
#56: Ott a sonynak csak mákja volt. Nem is akartak konzolt fejleszteni, a PS-t is a Nintendonak csinálták, csak az visszadobta a CD miatt, ami marha drága volt. Így még hogy ne bukjon akkorát a Sony, kiadta. Szóval a Sega saját magát csinálta ki :)
#56
#48: Stökiéknek van vmi retro podcast adásuk pár hónapja. Egy magyar fejlesztő beszélt, hogy milyen volt usaban, japánban, meg angoloknál dolgozni. SEGA-nál konkrétan a házon belül a rivalizálás. AM2-es csapat mondhatott bármit megkapta. AMit meg ők kitaláltak mindegy milyen értelmes dolog volt hülye kérdésekkel válaszolva lesöpörték. Az SEGA usa diviziójával is teljesen összevesztek a japánok. Majdnem ugyanazt csinálják mint most a sony csak sokkal nagyobb méretben: ázsiából akarják megmondani mi a jó.
Saturnt az árán kívül a hülye döntéseik és a sony jó gépe, marketingje csinálta ki. De nagyobb részt saját maguknak köszönhették. Semmivel sem volt agresszívabb a sony mint a mostani konkurálás.
#55
#54: Haverom szerintem ugyanolyan fülest vett,mint te.Neki is ment vele a szopás múlt hétvégén,pedig 35 ezres füles.Folyton kikapcsolt,meg elment a hang.Most működik neki.
Nekem a 14 ezres JVC extreme explosive tökéletesen működik 4. éve.
#54
#53: Én beruháztam egy MS Wireless headsetre. Elég kényelmes, BT + BOX is megy, elég jól szól. Ha menet közben ( ment az SX ) kapcsoltam be, kiírta hogy csatlakozott , es reboot-olt a konzol. Azt hittem nálam szar valami, de a neten találtam csomó fórumot ugyanezzel. Nemrég jött FW frissítés, azóta fasza. Semmi se tökéletes
#53
#49: Nekem eddig akárhány Sony fülesem volt,mindegyik egy rakat szar volt.Gyenge kábelezés,ratyin is szól.A fejhallgatóikból csak olyat találni 10-20 ezer körül,aminek kicsi a párnázása.Asszonynak is csak azért vettem Sony fejhallgatót,mert mondta,hogy rózsaszín legyen,másból meg nem volt.
#52
#51: Az exkluzív cim ( a Ninntendo-t. Leszámítva ) nem rentábilis. Tudom ez örök vita, de igenis van sok ember aki xy cim miatt vesz valamilyen platformot. És onnantól kezdve potenciális vevő. A Sony és aa MS után mindn vásárlása után 30%-ot szakít. Az hogy ezzel együtt mennyire rentábilis már nem olyan könnyű számolás.
#51
#50: De akkor még a PS egy Nintendóhoz való CD-s kiegészítőnek készült, amit végül is másolásvédelmi para miatt utasított el végül a N, de érdekességként a szoni oda vitte a Sega-hoz is a PS-t, de azoknak sem kellett. Milyen kár, hogy szerintem mind a kettő nagyon megbánta ezt a hibát.

Amúgy az exeskedéses dolog nem mai gyerek a konzol bizniszben és bár helyenként tud felmutatni eredményeket a módszer, végső soron szerintem bullshit, ami senkinek sem jó igazán. Ezért nem tud belőle a szoni sem megélni és mindegy mit hisznek a fanatikus rajongók, ha nem egyes sikeres címeket nézünk, hanem az egész felhozatalt, akkor egy ökör nagy bukta az egész exkluzivitás pénzügyileg. Nem csoda, hogy a micronak esze ágában sincs így üzletelni. Az Uncharted 4 is minden félreszámolás mellett (konzolhoz adott darabok és használt lemezek új accokon feltűnését is beleszámolva a végleges eredménybe) a mai napig sem hozta vissza a beleölt pénzt, nem csoda, hogy kiadják most PC-re is. Aki akar drukkolhat a játéknak, amiben nők verik a férfiakat ... csak én nem fogok.
#50
#43: Szerintem a Sega EA Sports exkluzívitása Mega Drive-ra picit előbb volt...
#49
#47: Nem csak prémium kategóriában vannak jó füleseik/fejeseik, ár/érték arányban bármelyik kategóriában megállják a helyüket.
#48
#44: Nem én fogom a szonira, hanem így volt, ember.
#47
#45: A sony mobilos részlege stagnál de inkább bukó. Jelenleg a durva leépítések és bezárások átszervezések miatt nullán vannak se komolyab plusz se mínusz. Tv részleg szintén bár az oledjeik amikbe lg panel van nem rosszak. Egyiket sem értem idestova 5-10 éve miért kajálták mindig átlagos esetleg kicsit jobb terméket adtak prémium áron. Hifi részlegben vannak jó cuccaik máig fejesekben például de csak prémium kategóriában. Ami nyereséges és tényleg jó népszerű a Playstation mellett az a fénykép de főleg kamerás részlegük főleg a profi és hivatásos vásárlókat célozva.
#46
#45: Tény hogy a Sony “ezer lába” eléggé megritkult. Ott is volt jópár elbaltázott döntés, többek között hogy anno nem vették komolyan az ázsiai konkurenciát…. Plusz ( amúgy ez a Sega-nál is gond volt ) hogy a Japán vezetésnek rengeteg konfliktusa volt / van másokkal ( elsősorban USA )
#45
Eléggé elbaltázta a Sega,a Sony meg alájuk vágott.Nem volt rossz amúgy a Dreamcast,csak a játék felhozatal elég gyengére sikeredett.
De nem is ez a lényeg,hanem arra próbáltam kilyukadni,hogy a piac elég nagyot változott és a Sony elég sok mindent elbukott az elmúlt pár évtizedben.A Bravia például szerintem már nem annyira kelendő.Az emberek többsége vagy Samsung vagy Lg tv-ket vesz.
Sony telefont nem is nagyon láttam mostanában.A fejhallgatóik meg szerintem elég drágák és mellé még gagyik is.Marad a gaming piac,amin megjelentek a streaming platfromok.A Sony egyetlen aduásza az exkluzívok voltak,de a PS4 generációt elnézve azok se voltak olyan népszerűek.A legtöbbet jó ha a ps tulajok 10 százaléka megvette.
A MS eddig leszarta a gaming piacot,ott volt aztán kész,most viszont eléggé próbálja leuralni és az az igazság,hogy remélem nem sikerül nekik,mert az sose jó,ha egyeduralkodó van egy piacon.
#44
#43: Szerintem olvass utána. A Sega a korai rajttal magára haragította az egész retail hálózatot, stb… Simán hozták volna, Sony így vagy úgy. Ezt a Sega baszta el, kár szépíteni. De persze ha egyszerűbb MEGINT a Sony-ra fogni, nekem aztán mindegy.
#43
#42: Szoni nyírta ki őket. Az egy dolog, hogy jobb volt a gépük, mint a Saturn, de nagyon sok multiplatform cucchoz vásároltak exkluzivitást (ami a szonisok szerint most köcsögség, hogy más csinálja) és hozzátettek még egy szót, ami döntött: 299$. A Saturn egy 100-assal több volt.
#42
#40: Na, azért ne ferdítsünk. A Sega a saját dugájába dőlt a hibás döntésekkel, úgy, hogy előtte uralták a piacot.
#41
#38: Jobbik esetben. Szerintem esélyesebb, hogy a generáció végén jön majd.
#40
#39: A Sony szerintem elég szarul áll magához képest.Egyedül a gaming piac az ami megmaradt nekik.A tv,telefon,hangcucc piacokon már rég lealázták őket.Szerintem rájöttek,hogy olyan cégekkel állnak szemben a gaming piacon,amihez kevesek.Anno Sega-t ki tudták túrni a konzol piacról,de MS-al ezt nem tudják megcsinálni.
A Sony most próbálja szerintem lemásolni az Apple marketingjét,hogy "mekkora prémium cucc,ami náluk van".
#39
#38: Ez elég buta hasonlat lett!
Akkor már ps1,ps2 sem kellett volna mert minden megy telefonon! :)
Csak tényleg az volt a kapaszkodó sokaknak eddig,hogy a
1.Nintendo az fos gyerekeknek való
2.PC tulajok hülyék,hogy mennyit költenek,csalók,torrenteznek mindent!
3.Xbox nincs exkluzív mert majdnem minden jön Pc-re.Most már csórók is mióta berobbant a temetett Gamepass meg XCloud!
4.Sony! Ohhh hááát ők annyira, de annyira cukik,hogy minél több embernek lehetőséget adnak a világon a legeslegjobb játékokkal játszani amit a kutya sem vesz.

Az a helyzet,hogy a Sonynak most bizony le kell hajolni az apró pénzért is mert semmi sincs ingyen! A konkurencia szerverei sem például!