Az Xbox-csapathoz igazolt a Portál dizájnere

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 23.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Kim Swift szorgalmasan pipálgatja ki a legnagyobb iparági szereplőket az önéletrajzában, most épp az Xbox Game Studioshoz igazolt, ahol az indie csapatok felhős fejlesztéseit támogatja majd.

Kim Swift egy egyetemi projekttel indította be a karrierjét, ez volt ugyanis a Portal elődje, amely alapján úgy döntött Gabe Newell, hogy munkát ajánl neki és a csapatának a Valve-nál, és lehetőséget arra, hogy teljes értékű játékot varázsoljanak az ötletükből. Azóta a hölgy számtalan nagy céget megjárt: dolgozott az Amazonnál, az Electronic Artsnál és a Google-nél is, egészen addig, amíg a vállalat be nem szántotta a stadiás fejlesztőcsapatait.

Swift most az Xbox Game Studioshoz (új nevén Xbox Game Studios Publishinghoz) igazolt, ahol izgalmas feladat vár rá, hiszen neki kell majd támogatnia az indie csapatokat a felhős fejlesztéseik megvalósításában - ez pedig azt jelenti, hogy a jövőben bizony olyan játékok is várhatóak, amelyek már natívan a Microsoft felhős szolgáltatására építkeznek majd. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...