Az Epic ingyenessé tette az Easy Anti-Cheatet

Az Epic Games egy újabb óriási húzással kedveskedik a játékfejlesztőknek. A vállalat ingyenesen hozzáférhetővé tette az Easy Anti-Cheat és Voice szolgáltatásait, ezzel sokat megspórolva a kisebb fejlesztőcsapatoknak.

2019-ben az Epic Games útnak indította az Online Services projektjét, melynek keretei közt ingyenesen elérhetővé tette a játékfejlesztők számára azt a hálózati technológiát, amelyet a Fortnite is használ a cross-platformos online multiplayerhez. Most két újabb lépéssel bővül ez a projekt: egy csalásellenes és egy kommunikációs modullal.

Az Easy Anti-Cheat ismerős lehet az Apex Legends, a Dead by Daylight, a Halo: The Master Chief Collection, a Rust, a Chivalry 2, na és persze a Fortnite játékosai számára. Ezt a hatékony csalásellenes szoftvert 2018-ban vásárolta fel az Epic, most pedig teljesen díjmentesen a fejlesztők kezébe adja azt. Még egy jópofa animációs videót is kaptunk a bejelentés mellé:

Emellett egy kommunikációs csomagot is ingyenessé tett Tim Sweeney bandája. Az Epic voice chat-modulját, amelyet csupán Voice néven ismerünk, szintén a Fortnite-ból. Egy kifejezetten remekül működő rendszerről van szó, amely jó minőségben, késleltetésmentesen és a felhasználók személyes adatait biztonságban tartva segíti a játékosok közti kommunikációt.

Az Epic gesztusát nem lehet alábecsülni, hiszen egy hatékony anti-cheat rendszer és egy ilyen kommunikációs modul akár dollármilliókba is kerülhet egy népszerű online játék számára. További érdekesség, hogy ezzel a vállalat nem csupán az Epic Games Store-on megjelenő címeket ajándékozza meg: az Easy Anti-Cheat és a Voice szabadon használható lesz más platformokon, köztük a Steamen is.

De miért éri ez meg az Epicnek? Egy szó: Metaverse. Tim Sweeney előszeretettel dobálja ezt a kifejezést, amely alatt egy olyan egységesített ökoszisztémát képzel el, amelyben a fejlesztők problémamentesen áthidalhatják a platformok közti korlátokat, a játékosok pedig könnyedén elérhetik egymást egyetlen nagy közösségben. Nyilvánvaló, hogy igen jól járna az a vállalat, aki egy ilyen határokat nem ismerő platform karmestere lehetne - nem véletlen az sem, hogy ingyenesen elérhető az Unreal Engine is.

5 komment - szólj hozzá!