Szivárog a Battlefield 2042 harmadik játékmódja

  • Írta: szlav
  • 2021. június 24.
  • Pletyka
Link másolása
Az idén ősszel érkező Battlefield 2042 három nagy játékmóddal érkezik, melyek közül kettőről már lerántotta a leplet az EA és a DICE. A harmadik játékmódot idáig hétpecsétes titokként őrizték, de a szivárogtatók nem ismernek kegyelmet.

A Battlefield-közösség nagy leakere, Tom Henderson az elmúlt hónapokban gyakorlatilag minden apró részletet kiszivárogtatott a Battlefield 2042-ről, jócskán a hivatalos leleplezés előtt. Ennek ellenére is érdemes fenntartással kezelni a mai infókat, hiszen ahogy azt Henderson is megemlítette a mellékelt videójában, ezek a részletek új forrásból származnak. No, de miről is van pontosan szó? Nem másról, mint a Battlefield 2042 harmadik, igen titokzatos játékmódjáról, amely az All-Out Warfare és a Hazard Zone mellett teszi majd kerekké az új epizódot. A pletykák szerint ez a játékmód a Battlefield Hub nevet viseli.

Az EA már annyit megelőlegezett, hogy az új játékmód egy rendhagyó élményt nyújtó valódi szerelmeslevél lesz a széria veteránjainak, Henderson pedig most elárulta, hogy mit is jelenthet ez pontosan. A Battlefield Hub egy különös, sandboxszerű játékmód lehet, ahol egybemosódnak a széria korábbi epizódjai. Itt egy fedél alatt térhetnek vissza a franchise legnépszerűbb térképei, járművei és fegyverei, így az sem elképzelhetetlen, hogy egy első világháborús tank és egy modern Abrams nézzen szembe egymással a csatatéren. Nyilvánvaló, hogy az erőegyensúly itt alaposan felborul, de a Battlefield Hub célja nem is az, hogy kompetitív élményt kínáljon - ez nem más, mint egy jókora játszótér, ahol mindenféle furcsaság megtörténhet.

Henderson információi szerint ez a játékmód is a Battlefield 2042 motorján fut majd, s habár az itteni fegyverek és járművek a korábbi epizódokból lesznek ismerősek, a katonánk mozgása (és a specialisták) a Battlefield 2042 hagyományos módjaiból származik. Mivel itt a régebbi epizódok relatíve kisebb térképei köszönnek vissza, a legtöbb meccs 64 játékost támogat majd, a tartalom pedig folyamatosan frissül, hála a játék szezonális felépítésének. További jó hír, hogy a pletyka szerint a Battlefield 2042 három fő játékmódját külön-külön is letölthetjük majd, így spórolva a tárhellyel.

A szivárogtató szót ejtett a Hazard Zone nevezetű játékmódról is, amellyel kapcsolatban az EA hasonló módon hallgatag volt idáig. Ha igaz a pletyka, akkor ez lehet a Battlefield következő free-to-play próbálkozása, s habár a száz játékos hallatán egyből a "battle royale" kifejezés jut eszünkbe, úgy tűnik, hogy a stúdió próbál némileg elvonatkoztatni az ezzel kapcsolatos stigmáktól. A hírek szerint a Hazard Zone inkább az Escape from Tarkov mintáját követheti, hiszen még a számítógép által irányított katonákkal is összefuthatunk majd itt.

Ezek tehát a legfrissebb szivárgások a Battlefield 2042 háza tájáról. Ahogy azt említettük, érdemes fenntartásokkal kezelni a fentieket, hiszen egyelőre csupán pletykákról van szó, de a jó hír az, hogy nem kell már sokat várnunk arra, hogy az EA hivatalosan is leleplezze az összes játékmódot. A stúdió július 22-én tartja az EA Play Live című eseményét, mi pedig garantáltan a képernyőre tapadunk majd, hogy egyből beszámoljunk a látottakról.

Ami pedig a játék megjelenését illeti, a Battlefield 2042 október 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és Series X/S-re, valamint PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...