HWSW: Bejelentette a Windows 11-et a Microsoft

  • Írta: gorien
  • 2021. június 25.
  • Hír
Link másolása
Immár hivatalos a Windows 11. A szoftvercég következő operációs rendszere több kisebb-nagyobb fejlesztést hoz el, amelyek közül az egyik legnagyobb durranást az új Microsoft Store, illetve az azzal együtt érkező androidos támogatás jelenti.

A leginkább szembetűnő változást a felhasználói felület mutatja, amelyhez több ponton is hozzányúltak a tervezők. Az újratervezés részben a macOS-re (és Chrome OS-re) hajazó, középre rendezett dokkot jelent, amely elsősorban az ultraszéles, 21:9-es monitorok tulajdonosainak lehet jó hír. Az áthelyezéssel együtt ugyancsak középre kerül át az 1995-ben megjelent, azóta pedig több átalakításon átesett Start Menü.

A Windows 11-nél egyszerűbb, átláthatóbb megjelenést kapott a felület. Az élő csempék eltűntek, a menü sarkait pedig lekerekítették. Különféle alkalmazások rögzítésére továbbra is van lehetőség, továbbá láthatóak a legutóbb megnyitott ("ajánlott") dokumentumok, valamint lehetőség van a rendszer gyors újraindítására vagy leállítására is. Az új Start Menü tetején kapott helyet a keresősáv, amely a lokális fájlok mellett a OneDrive-ból és a webről is képes találatokat feldobni.

A Windows 11 PC-re is elhozza az Auto HDR-t. További részletek a HWSW cikkében!

21.
21.
#20: Jó hallani, hogy már most megáll a lábán. Én benyomtam, hogy értesítsen, amint megjelenik. Azokat a javításokat kivárom, utána felteszem és dózereolom is hozzá a system drive-ot, nem pedig frissítéssel telepítem.
20.
20.
Lorthirash
Én valószínűleg fenn is hagyom már a rendszert.
19.
19.
Lorthirash
kompatibilitási anomáliákkal nem találkoztam.
18.
18.
Lorthirash
én kíváncsiságból felraktam, nincs vele különösebb gondom, a játékok nem futnak rosszabbul némelyikben még több fps-t is mértem, nagyon rámentek az animációkra,a folyamatosságra, van pár okos funciója is ami használhatóbbá teszi a rendszert, szerintem az irány abszolút jó. Én úgy érzékelem a rendszer sebesség is jobb (abban az esetben ha kellöen erős konfig van mögötte) ez nálam jelen esetben adott is nvme ssdn van.
17.
17.
Neo1989
Majd kiderül milyen lesz. Mondjuk még W10 is csak 2 éve álltam át.
16.
16.
mnmn1
Azért bírom hogy mindenki csak arra koncentrál hogy középre rakták a start menüt. Én 2-3 monitorral dolgozom + egy böhöm nagy laptoppal és mindig is szar volt hogy bármikor leszedem a monitorokról egy meeting miatt, az összes ikont randomizálja. Ablakok is össze vissza ugrálnak. Tehát már az is egy hatalmas újítás lesz, mármint munka szempontjából. Plussz az ablakok elrendezése egy monitoron belül is elég jó lesz.
Akkor windows frissítések jóval kisebbek lesznek például. Van itt pozitív dolog na.

A probléma csak az lesz hogy több év lesz mire a nagy része a programoknak támogatni fogja az új operációs rendszert. Szerintem a saját gépemen rögtön frissítek majd, úgyis most vettem egy ryzen 5600x-et, aztán céges laptop frissítés lesz vagy 3-4 év simán. Pont most frissített a cég windows 10-re a 7-ről :)
14.
14.
delphijos
#8: Na most egyetértünk. Egyrészt NEM csak UI módosítások vannak , de ami nem látható arról nehéz képet / videót csinálni. Nincs tökéletes OS, a Win se az. De ráadásul előre szarozni, az különösen sok észre vall. ( főleg alant az “okos” hogy csak megvetetni akarják, de annyi esze nem volt hogy utánanéztem hogy ingyenesen frissithető lesz )
13.
13.
PS4jacksony
Mgyarul kapott egy új témát :)
12.
12.
Jhonyy
#11: ha ryzen 7 olyan 700 euros arban kapokk akkor majd veszek egyett az ev vegeig,de persze majd meglassunk
11.
11.
#7: Nem feltétlen akarok beleszólni, de minek a frásznak akarsz intel gépet venni? Most az pont olyan lenne, mint a Core 2 Duo időszakban AMD Athlon-t venni. Magyarul szar és még drágább is és még jó eséllyel lemaradsz egy beépített VEGA grafikáról is vele. Szóval Ryzen-t vegyél mindenképp.

Azt meg majd szólok, hogy az Apple mikor veszi meg a micro-t, addig várjál egy kicsit türelmesen.
10.
10.
Jhonyy
#9: jha igazad van,hat amugy szerintem az emberek megszokjak az ujj operacios rendszert is,csak persze tobb track-ing lesz majd benne,ne gondoljatok hogy szepen fenyes kivulrol ,amugy hatterbe mindent ment es kuld a nagy mentornak --a microsoftnak-- .....de na ez a vilag a elunk ma...
amugy kiprobalom mjad .
9.
9.
Ja, akartam mondani, hogy van ez a progi, ami megmondja, hogy menni fog-e a gépeden a Win 11 és persze azt mondja, hogy nem fog menni.

Szóval bemész a BIOS-ba, Advenced és TPM Enabled-re állítása Disabled-ről (engedélyezés). Nálam egy TUF lapon úgy fogalmaz, hogy AMD fTPM Switch.
Lényeg, hogy megtalálod, engedélyezed, utána már felmegy a 11.
8.
8.
Helium Prime
Már megint sokan szaroznak miközben teljesen személyre szabható szinte minden! Arról nem is beszélve hogy idővel sokkal hatékonyabb egy új operációs rendszer a mai hardverekhez stb mint egy régi 1500 frissítés után! Amúgy akkor mindenki szar aki windowst használ és mégis szarozza!
7.
7.
Jhonyy
#3: Hat akkor ugy kell gondolkoznom hogy egy ujj laptopot kell vennem az iden ,legalabb intelcore I7 10th generaziost,mert nem fut el hanem.....hat majd mikor kijon a vegleges verzio akkor majd,meglassunk.
amugy az operacios rendszer szepen atlesz gondolva,meg az is hogy az android appok futnak rajta ,hat az nem semmi hallode.
szepen nezed a tik-tokot a .....hat lassan majd osszeolvadnak az egesz operazios rendszerek ...en olyan 2030-ra mar szerintem vagy az apple megveszi microsoftot,vagy .....valami lesz biztos.
de na orvendok hogy jon a windows 11,majd megvallik mikor piacra dobjak majd.
addigra is jo a windows7.
6.
6.
Megint sokan azt hiszik, hogy attól lett ez Win 11, h középre kerültek az ikonok, cool. De az amúgy is kb annyi lesz, h rákattintasz jobb gombbal és utána arra, hogy balra igazítás. Persze, ha nem pont így, akkor is kb ilyen bonyolult lesz ezt is és az ablakok sarkát is beállítani a Win XP Master Race-nek.
5.
5.
manderel
#4: Ingyen frissíthető, nem kell megint megvenni. Valószínűleg a motorháztető alatt több a változás mint ami kívülről látszik, nem véletlen hogy meglepően szigorúra sikerültek a követelmények.
4.
4.
Viktor_The_Best
Tisztan latszik hogy hasonlitani fog a macOS-hez. Kozepen az ikonok a talcan, lekeritett ablakok stb. En azt nem ertem miert kellett ehhez a windows 11, a win 10-be nem tudtak volna ezeket beletenni egy patch-el vagy kiegeszitessel? Gondolom azert hogy a felhasznalok vegyek meg megint az uj op. rendszert. Jajjj!
3.
3.
manderel
Nekem bejön. Kicsit szigorú lett a rendszerkövetelmény, de az irány szerintem jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...