Sorsára hagyták a Mass Effect filmes adaptációját

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 28.
  • Gyászhír
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy hivatalosan is feladták az utolsó kenetet a még 2010-ben belengetett Mass Effect-mozinak - legalábbis erre következtethetünk Mac Walters, a Mass Effect: Legendary Edition rendezőjének szavaiból.

Még 2010-ben látott napvilágot a Mass Effect megfilmesítésének ötlete, ami a Legendary Pictures, a Warner Bros. és a BioWare közös munkájaként kerülhetett volna mozikba, de most nagyon úgy tűnik, hogy végleg magára hagyták a projektet.

A Business Insider ugyanis nemrég Mac Waltersszel, a Mass Effect: Legendary Edition rendezőjével készített egy interjút, amiben az úriember elmondta, hogy egyszerűen soha nem tudták eldönteni, hogy milyen történetet préseljenek bele az átlagosnak számító 90-120 perces játékidőbe. "Olyan volt, mintha magával a frencsájzzal harcolnánk" - mondta Walters.

Tehát nagyon úgy fest, hogy 11 év után beverték az utolsó szöget is a Mass Effect-film koporsójába, Walters azonban az interjúban még azt is elmondta, hogy a brainstormingok alatt a epizodikus formátum is felmerült, mint lehetséges opció, így bízzunk benne, hogy a nagy sorozatgyártók közül valaki lecsap majd az IP-re a jövőben.

9.
9.
hedzsooo
Szomoru dolog ez elegge. Masreszrol viszont meg ha csak valami ZS-kat. filmet birtak volna belole osszedobni, ugy nem kar erte, legalabb nem gyalazzak meg vele a trilogiat...
8.
8.
JohnSpartan
Nem értem alapból miért 1 filmet akartak belőle csinálni amikor csak az első rész több mint 80 órás végigjátszással bírt, amiből a fele legalább a sztori volt.

Egy Mass Effect szinvonalú tőrténethez egy megfelelő hosszúságú sorozat dukálna. Én amúgy is azt szoktam mondani hogy a filmeknek már leáldozóban van lassan. A sorozatoké ma már a főszerep. Sokkal összetettebben meg lehet valamit mutatni, nem beszélve arról hogy a karaktereket is jobban megszereted vagy utálod, amitől a köv. évadot is jobban várod.

Jó hogy elkaszálták. Bukta lett volna ìgy.
7.
7.
Scat
#5: Tehát a "lore" hiánya megakadályozta, hogy élvezd az eredeti trilógiát?

Értem én, hogy utólag bővült, de beleesel abba a hibába, hogy azt hiszed, a film élvezetéhez kell a történelem lecke, pedig nem.

A Trónok harcában sem ismerte a hátteret az egyszeri sorozatnéző, hanem fokozatosan beleszőtték. Pedig a könyvek alapján ez lehetetlen vállalkozásnak látszott, mégis élvezhető lett (bár rengeteg dolgot kihagytak, ez tény).
6.
6.
GAMEROD
Ha már a Tetrisből is filmet csináltak, akkor ebből is tudnak.
5.
5.
Heldengeist
#4: A probléma gyökere főleg az ilyen típusú játékoknál az eszetlen mennyiségű lore amit nem passzív befogadóként kap meg a játékos. Filmben viszont nagyon sok mindent le kell egyszerűsíteni és ki kell vágni. A Star Wars hasonlat azért nagyon rossz, mert az eleve filmnek indult és később bővítették ki egyéb médiumok.
4.
4.
Scat
Jobb is, hogy elengedték. Manapság, amikor egy átlagos film is két óráról indul, nevetséges azt olvasni, hogy egy ME filmre 90-120 percet szánnak.

Egyébként nem tartom lehetetlennek, hogy egy trilógiában elmeséljenek egy jó történetet, lásd Csillagok háborúja.

#3: +1
2.
2.
Chase
Februárban Henry Cavill még Mass Effectes szövegkönyvvel pózolt Instán. Az vajon mi lehetett? Sorozatos formában szerintem jobban működne egyébként egy Mass Effect.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...