PC-n és iOS-en is elérhető az Xbox Cloud Gaming

  • Írta: szlav
  • 2021. június 29.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft eleget tett az ígéreteinek, így mostantól a hagyományos böngészőkből és az Apple mobilkészülékein is elérhetővé vált az Xbox Cloud Gaming, melynek köszönhetően hozzáférhetünk az Xbox Game Pass játékkönyvtárához.

A Microsoft felhőalapú videojátékos streamingszolgáltatása, az Xbox Cloud Gaming (avagy xCloud) tegnap éjszaka újabb bétafázisba lépett. Ennek eredményeképp már PC-n és iOS-es mobilokon vagy tableteken is elérhetővé vált az Xbox Game Pass felhős változata azok számára, akik előfizettek az Ultimate-csomagra. Sem számítógépen, sem pedig mobilon nincs szükségünk önálló applikációra, elég mindössze ellátogatnunk az xbox.com/play weboldalra, ahol néhány kattintás után máris elérhetjük a csomag játékait. 

Az xCloud legújabb nagy előrelépésével párhuzamosan a Microsoft felújította a gépparkjait is, így azok már a feladatra szabott egyedi, Xbox Series X-hardveren hajtják a szolgáltatást. A gyors töltési idők és a szilárd framerate tehát garantált, a streamelt játékok azonban legfeljebb 1080p-s felbontással és 60 fps-es sebességgel futnak majd, így törekedve a minimális hálózati késésre.

9.
9.
Effecta
#8: M1em van, egész pazar
8.
8.
zozo76hun
azota futottam vele meg egy kort, a net is tele van az xbox kontroller hibas kezelesevel MAC-en, megoldas nincs ra. viszont a DualShock-ot hibatlanul felismerte, ertitek? gond nelkul lehet jatszani state of decay 2-t DS-el... :)
sajnos a 2010-es MacBookPro-m mar lassu ehhez, 1-2 masodperc kesessel reagal a kontrollerre az egesz, es a stream sem folyamatos. na majd az uj M1-es MacMini-vel kiprobalom (ha veszek vegre)... :)
7.
7.
zozo76hun
#6: tegnap este probaltam (volna) egy 11 (!) eves MacBookPro-n, latszolag jo a futas, de az xbox controller-t ossze vissza kezeli. pl a menu a jobb flip, a jobb analog kar felfele allasban lo, balra celoz meg ilyenek. total szar a kezelese valamiert. pedig a gep felismerte elsore BT-n a controllert. 10.13-on probaltam, ez az utolso OS ami a gepre felmegy.
6.
6.
Effecta
5.
5.
gerappa
Örülök. Eddig telón használtam. Azt sajnálattal látom, hogy csak kontrollerrel lehet játszani, holott ott van a billentyűzet+egér a monitor előtt. Remélem, hogy ez majd változik.
4.
4.
Csoki80
#1: Ennek a platformnak is megvan a célközössége, nem érdemes összehasonlítani asztali gépekkel ;-)
3.
3.
Donci1998
Én androidon játszom vele miota elkezdődött én elégedett vagyok vele. Erős mobilnet ajánlott hozzá
2.
2.
kryszisz
#1: 4K 60 FPS még hardveresen is necces jelenleg, szóval sok türelmet kívánok;) Én telefonon tolom, hirtelen fordulásoknál hajlamos pixelesedni 1-2 másodpercet, amúgy viszont nagyon jó cucc, a latency bőven tűréshatáron belül van, szép a kép is (konzol minőség gondolom), laggal, akadással talán 1x találkoztam eddig, az is tartott vagy 3 mp-ig. Úgyhogy nálam egyelőre nyerő a dolog, pedig még csak béta. Kíváncsian várom mit hoz a jövő e téren, bizakodó vagyok.
1.
1.
Viktor_The_Best
En majd akkor nevezek be ra ha 4k 60fps-el futnak majd a jatekok. XD Es a grafikai minoseg milyen a jatekokban? Ezt valaki probalta mar? Gondolom ultran megy minden jatek vagy nem???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...