Metroid: Dread - bemutatkoznak az E.M.M.I. robotok

  • Írta: gorien
  • 2021. július 1.
  • Hír
Link másolása
Samus Aran a Metroid: Dreadben alászáll a ZDR bolygóra, ahol leghalálosabb ellenségei az eredetileg kutatásra tervezett E.M.M.I. robotok lesznek. A Nintendo most alaposabban is elmagyarázza, mit várhatunk a gyilkos masináktól.

Az idei E3 részeként megrendezett Nintendo Directen a japán cég lerántotta a leplet a Metroid-sorozat következő darabjáról, a Metroid: Dreadről, amelyről az azt követő Treehouse Live műsorában egy hosszabb gameplayt is kaptunk. Ebben is láthattuk az E.M.M.I. robotokat, amelyek Samus leghalálosabb ellenfeleinek ígérkeznek a közelgő játékban – róluk szól a Nintendo új blogposztja.

Az E.M.M.I. (Extraplanetary Multiform Mobile Identifier) robotokat eredetileg kutatási célból küldte a Galaktikus Föderáció a ZDR-re, kifejezetten az X parazita miatt. Mire Samus a bolygóra érkezik, a gépek már nem az eredeti feladatukat végzik, a hősnőt pedig fenyegetésként azonosítják, amivel egy halálos hajsza veszi kezdetét. Ha egy E.M.M.I. a fémmancsába kaparint minket, szinte biztos, hogy végünk.

Szerencsére nem lepik el az egész játékteret, vannak kijelölt zónáik, amelyekben járőrözéssel múlatják az idejüket. A keresőfényük színéből tudhatjuk, felfigyeltek-e már a jelenlétünkre: ha a fény kék, akkor csak a szokásos körútjukat járják, ha sárgára vált, akkor pedig kivizsgálnak valami gyanúsat. A baj ott kezdődik, ha a fény vörössé lesz: ekkor már a célkeresztjükben vagyunk. 

A legjobb lehetőségünk, ha nem is hívjuk fel magunkra a robotok figyelmét, de néhány eszközünk azért lesz ellenük. Álcázó képességünknek hála például teljesen láthatatlanná tudunk válni, és még akkor is van egy leheletnyi esélyünk, ha elkapnának: egy jól irányzott közelharci csapás megmenthet minket. Harcba azonban csak akkor bocsátkozzunk velük, ha kéznél van egy Omega-ágyú, ugyanis egyedül ez elég erős, hogy ártson nekik

A Metroid: Dread október 8-án jelenik meg Nintendo Switchen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...