HWSW: Jövőre lehet ingyen frissíteni Windows 11-re

  • Írta: fojesz
  • 2021. július 1.
  • Hír
Link másolása
Bár jelen állás szerint a Windows 11 még idén piacra kerül, a Windows 10-es felhasználók csak a jövő év első felében élhetnek az ingyenes frissítés opciójával - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Microsoft néhány napja egy tweetben erősítette meg, hogy az operációs rendszere aktuális verziójához készített frissítés csak valamikor 2022 első felében jelenik meg. Mindez röviden annyit tesz, hogy aki majd hamarabb szeretné használatba venni az idén megjelenő Windows 11-et, az kénytelen lesz megvásárolni, amelyet vélhetően önálló szoftver vagy előtelepített OEM PC formájában is hamarabb megtehet majd.

Arról egyelőre csak találgatni lehet, hogy inkább üzleti vagy technikai okok állnak a döntés hátterében. Elképzelhető, hogy frissítés nem készülne el a hagyományosan nagy forgalmat generáló ünnepi szezonra, ezért a Microsoft kettéválasztotta a megjelenést. Mindez ugyanakkor üzleti szempontból sem tűnik rossz stratégiának, hiszen így az első felhasználók kénytelenek lesznek valamilyen formában fizetni a Windows 11-ért, még akkor is, ha amúgy már rendelkeznek valamilyen, a frissítésre feljogosító Windows 10-es licenccel.

A dinamikus képernyőfrissítést is támogatni fogja - további részletek a HWSW cikkében!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...