Új stúdiót nyitott a Rockstar társalapítója

  • Írta: szlav
  • 2021. július 3.
  • Biznisz
Link másolása
Dan Houser, a Rockstar Games társalapítója bő egy évvel ezelőtt hagyta maga mögött a GTA-csapatot, az önkéntes pihenő azonban nem tartott sokáig. A veterán fejlesztő Absurd Ventures néven nyitott új stúdiót.

Dan Houser 1998-ban alapította meg a Rockstar Games fejlesztőcsapatát testvérével, Sam Houserrel, valamint Jamie Kinggel és Terry Donovannel. A veterán író és játékproducer gyakorlatilag a stúdió minden nagyobb franchise-ából alaposan kivette a részét, beleértve a Red Dead Redemption-, a Max Payne-, a Bully és természetesen a GTA-játékokat is. A Red Dead Redemption II megjelenése után azonban Houser szabadságra ment, tavaly februárban pedig végleg el is hagyta a csapatot. Egy ilyen pályafutás után sokan nyugdíjba vonulnának, de úgy tűnik, Houser még tartogat egy-két lapot az ingujja alatt.

A francia Rockstar Mag észrevette, hogy egy bizonyos Dan Houser (és nem csupán egy névrokonról van szó) bejegyeztetett egy új játékfejlesztő-stúdiót az Egyesült Királyságban. Egyelőre nem tudni, hogy miféle játékon dolgozik majd az Absurd Ventures névre keresztelt csapat, de annyiban megegyezhetünk, hogy érdemes lesz szemmel tartanunk a kisebb, de szabad kézzel dolgozó fejlesztőbrigád munkásságát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...