Végleg feloszlott a Sony Japan Studio

  • Írta: szlav
  • 2021. július 6.
  • Gyászhír
Link másolása
Február óta tudjuk, hogy a Sony legrégebbi fejlesztőstúdiója, a Japan Studio nem készít már több videojátékot, mára pedig teljessé vált a csapat leépítése. Még a Sony saját stúdióit felsoroló weblapról is eltüntették a logóját.

Nem kifejezetten új hír, hiszen már februárban beszámoltunk a Japan Studio leépítéséről, mostanra azonban teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy nem csupán átszervezésekről és a vállalati struktúra újraépítéséről van szó, hanem végleg bezárt a Sony veterán fejlesztőcsapata. A PlayStation-hírekre specializálódó PushSquare szerkesztői észrevették, hogy már a Sony saját stúdióit felsorakoztató weboldalról is törölték a Japan Studiót, ezzel pedig hivatalosan is bedobhat mindenki egy F-et a chatbe.

Az itt dolgozó fejlesztők többsége munka nélkül maradt, néhányan pedig különálló utakon folytatták tovább - az Asobi Team önálló stúdióvá vált, aminek csak örülhetünk a kiváló Astro's Playroom után. De ha már franchise-okról van szó, nem járt azonban ilyen szerencsésen az Ape Escape, a Gravity Rush, a Knack, a LocoRoco vagy a Patapon, hiszen az anyastúdió feloszlatásával igen kétségessé vált az esetleges folytatások jövője.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...