Bemutatkozott a Nintendo Switch OLED

  • Írta: szlav
  • 2021. július 6.
  • Hardver
Link másolása
Idén ősszel új Switch-modellt dob piacra a Nintendo. A hibridkonzol legújabb kiadása 7 inches OLED-kijelzővel, 64 GB belső memóriával és vezetékes hálózati csatlakozóval csábítja a játékosokat.

Gyakorlatilag nyílt titok volt, hogy a Nintendo hamarosan bemutatja a következő Switch-modellt, ma pedig végre elérkezett a nap. A fekete-fehérben tündöklő, egyszerűen csak Nintendo Switch OLED Model néven emlegetett konzol október 8-án kerül piacra, mégpedig 350 dolláros fogyasztói áron. Lássuk, hogy mit kapunk a pénzünkért!

Ahogy azt már a neve is elárulja, az új hardver egy 7 inches OLED-kijelzőre cseréli a hagyományos modell 6,2-es képernyőjét. A konzol hátoldalán egy szélesre nyitható támasztékot találunk, ezzel megkönnyítve az asztali játékot, a remek hangzásért pedig egy pár új hangszóró felel majd. További jó hír, hogy a dokkoló végre kapott egy beépített LAN-portot, így nem kell már átalakítókkal szórakoznunk, ha vezetékesen szeretnénk csatlakozni az internethez.


Ami pedig a fedél alatti újításokat illeti: nos, hiába hallottunk pletykákat korábban a nagyobb teljesítményű, akár 4K-t is támogató új konzolról, úgy tűnik, a Nintendo ezen a téren egyelőre mégsem tervezi az előrelépést. Az eddigi információk szerint a Switch OLED nem lesz erősebb az öregebb testvéreinél, némi vigaszként azonban kapunk 64 GB belső memóriát, hogy ne kelljen feltétlenül a microSD-kártyákra hagyatkoznunk.

26.
26.
delphijos
#22: Én se 4K-t vártam feltétlenül ( renderben ) De 2021-ben egy 1080-as kijelzőt, egy fokkal jobb CPU/ GPU kombót hogy legalább.az FHD/60 meglegyen , és esetleg a HDMI kimeneten egy normális minőségű upscaler-t.
23.
23.
Gerzson95
Nintendo hozta a szokásos formáját. XD
22.
22.
Zuzmo
Ez az Oled frissítés két okból kellett:
1) Árat lehessen emelni, úgy hogy az ne csak szimpla áremelésnek tűnjön.
2) Olyan alkatrészre lehet váltani, ami könnyebben beszerezhető, és/vagy anyagilag jobban megéri a Nintendonak.
A 4K megjelenítésről...
A Series S ára $299. Hogy ugyanezt tudja egy konzol és közben még hordozható is lehessen, tehát még ennél is jóval kisebb legyen - vagy moduláris legyen, hogy lehessen tv-re dokkolni, plusz legyen rajta kijelző, kevesebbet is fogyasszon, mert ugye akkumulátorról is működnie kell, elindulunk a 4K játékot futtatni tudó notebookok irányába, ami az árat illeti...
Egy 700 dolláros Switchet ki venne meg?
21.
21.
Amúgy a DF videóban azt mondták, hogy fejlesztés alatt áll az a switch pro, amit sokan vártunk, csak ez nem az. Nem tudom, h igaz-e, gondolom a N majd nyilatkozik valamit (vagy nem, hogy ezt is el lehessen adni). Minden esetre ez a modell még rossz viccnek is rossz. Vagy ha legalább úgy marketingelnék, hogy kijavították a joyokat, (amihez először is be kéne vallani, h rossz), akkor azt mondanám, hogy bármi értelme van ennek. Így max csak annyi, hogy ha valaki ezt a gépet gondolja az új, baszó változatnak, attól esetleg meg lehet venni a régit olcsón.
19.
19.
#18: Ha valaki most akar venni és nem akarja még egy fél percre sem handheld módban használni, akkor annak ugyan olyan jó, vagy még jobb is a régi olcsóbb verzió. Végső soron az egész ugyan az a bóvli marad, csak raknak bele egy kuka oled kijelzőt, de még egy fullhd tv-t sem tud kihajtani a 720p@20 fps az új géppel sem.
18.
18.
Ganzer
Nálam is marad a régi verzió, ez max azoknak jó akik most akarnak Switchet venni.
17.
17.
dvs00
Kibaszott csalódás, de persze a tetves újságírók, különféle szivárogtatók meg youtuberek fújták fel és keltettek szürreális elvárásokat melynek eredményeként jókora pofáraesésben részesültünk. Az Oled persze fasza meg hogy nőtt a kijelző de ez kérem lófasz, most már szinte biztos hogy a jövő évi új Zelda folytatás is marad 30 fps alatt.
Ennek ellenére jó eséllyel cserélek mert imádom a handheld aspektusát a gépnek mert az egész egyszerűen olyan szintű retro-nosztalgikus élmény, hogy beszarsz, nem beszélve a klasszikus ezredforduló előtti játékok játszhatóak rajta, a korabeli fix kamerás Resident Evilek odabasznak.
Sajnos én is többet vártam, minimum azt, hogy tudja ugyanazt a felbontást és teljesítményt handheldben mint dokkolva. Hogy ez a powerboost teljes egészében elmaradt, abban jó eséllyel közrejátszik a globális chip-hiány is.
Ezzel a spekulánsok és a rajongók pofáját egy jó két évre betömték, belátható időn belül biztos nem érkezik egyelőre valódi teljesítménynövelt utódmodell, max még jön egy Oled Lite is 22 elején és annyi.
Ha a játékok színvonala nem romlik nagy baj nem lehet, márpedig a first party játékok terén nagyon remekel a jelen generáció.
16.
16.
delphijos
Na, akkor marad a régi gép. Erre nem fogok cserélni.
15.
15.
Norbiii
#14: Beruhazhat egy Switchre igy akartam irni.
14.
14.
Norbiii
Ha igy van akkor valamelyest egyet kell ertsek az elottem hozzaszolokkal, viszont:

Akit nagyon erdekelnek a Switch jatekok az beruhazhat ra, ettol ez nem valtozik. Mario Party, Kart, Zelda, Luigi stb ezek ott vannak. Azert mert nem lesz erosebb a vas ezeket kihagyni annak akit amugyis erdekel? Hat... Mindenki maga eldontheti.
12.
12.
Ooorky
#11: Hivatalosan mögcáfolta a Nintendo, kijelzőt kivéve v2 hardver.
11.
11.
crytek
Külföldi oldalak new nvidia chipet emlegetnek. 4K felskálázással stb
10.
10.
PapaYeti
#4: Remelem nem vette el sok idődet ennek a frappáns komment kitalálasa ;)
9.
9.
logic5
Na akkor már nem kell gondolkodnom, hogy veszek.. Ez szánalmas. Tipikus nintendo lehúzás MEGINT!
8.
8.
Ez nekem így csalódás. Volt anno v1, de eladtam, mert keves volt a játék rá. Most gondolkodom egy v2-n, de meg akartam vártam az új modellt. De ez így elég gyenge.
6.
6.
Ooorky
#5: De legalább stabil 30 fps!
5.
5.
TrishtanAG
#4: Igen brühühü. Francért kellene azért megtörnöm a Switchem, hogy az eredeti Xenoblade-emm ne valami 320*240-ben fusson kézi módban.
3.
3.
PapaYeti
#2: Nem is tudom, hogy lehetett-e volna kevesebbet... betettek egy Wlan portot mind blowing nagyobb lett a kijelző... pfúú hát ez aztán hightech érzés legjava hozzá végtak 64GB ... ez már szóra sem érdemes.

Én minimum azt vártam hogy kézi módban is tudjon max grafikát és azt a kijelző is kihasználja 7"-en. Legyen kisebb fogyasztású a képernyő a proci és igeni jelezzék hogy fejleszették a joyconokat tartósabb pontosabb modell nem lett volna utolsó ez így a hú de menő új skeen apuci megveszi mert azt sem tudja miez üzlet politika csúcsa.
Nem tudom mi lenne ha egyszer csak valaki azt mondaná, hogy csak egy kontrolelt fejlesztettem és minden ami játszható nintendón az játható iPhonon vagy és Adroid telefonokon... miért kell az iphonon egy A14 es csippel candy crasht játszni a zeldát is bírja miért nem írnak rá normális játékokat és akkor talán össze kapná magát a nintendó. Az xcom is mennyire jó tableten sokkal élvezhetőbb mint bármi máson.
2.
2.
Na most kell eldöntenem, hogy előrendelés, vagy pedig as régi Switch vásárlása.

Ettől függetlenül én többet vártam ettől a facelift-től.
1.
1.
Ooorky
Akkor marad a jó öreg v1-es.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...