Távozik a Codemasters vezetősége

  • Írta: szlav
  • 2021. július 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Habár a hírek szerint mindig is a deal részét képezte az ügy, mégsem vet jó fényt az EA akvizíciójára, hogy a Codemasters vezérigazgatója és pénzügyi igazgatója is elhagyja a versenyjátékokra szakosodott stúdiót.

A tavalyi év végén az Electronic Arts nem kevesebb mint 1,2 milliárd dollárért vásárolta fel a Codemasters csapatát, amely idén februárra hivatalosan is az EA Sports égisze alá került. Az F1-sorozatot, a DiRT-játékokat, illetve 2019 óta a Project CARS alkotóit is a saját szárnyai alatt tudó stúdió látszólag problémamentesen csatlakozott az új kiadóhoz - az EA elnöke, Andrew Wilson májusban még azt is megígérte, hogy a Codies továbbra is teljes szabadságot élvez majd a fejlesztéseik során.

Úgy tűnik azonban, hogy mégis komoly ára volt az akvizíciónak, a GamesIndustry.biz jelentése szerint ugyanis a csapat eddigi elnök-vezérigazgatója, Frank Sagnier és a vállalat pénzügyi igazgatója, Rashnid Varachia július végén elhagyja a stúdiót. Ezzel a Codemasters élére a fejlesztői részleg eddigi vezető alelnöke, Clive Moody kerül, az üzletvezetést pedig a kiadói részleg alelnöke, Jonathan Bunney veszi át. A Codies keze alatt dolgozó Slightly Mad Studios a hírek szerint érintetlen marad az ügyben, őket, azaz a Codemasters londoni stúdióját továbbra is Ian Bell vezeti majd.

17.
17.
delphijos
#14: Hát a “boldog békeidőkben” ( C64, Amiga ) az EA meg egy szuper kiadó volt…. Csak egyszerűen túlnőtte magát
16.
16.
Ooorky
#14: Eredetileg konkrétan hack-eket készítettek, első nagy dobásuk a Game Genie volt NES-hez :-)
15.
15.
PS4jacksony
Felőlem fel is oszolhatnak évtizedek óta mind egy kaptafa játékot csinálnak .... Dögunalom mint meg az a sok szövegelés amit beletesznek mint a dirtekbe anno a falra másztam.....
14.
14.
GAMEROD
Mondjuk a Codemasters csak 2000 után lett ilyen versenyjátékokra szakosodott. Előtte egy rakat más stílusuk is volt, annyi játékkal hogy még a Wiki se hozza le normálisan az összeset.
13.
13.
Anti4730
A dirt 5 meg egesz jo lett, de az is azert mert a felvasarolt driveclub studio keszitette:))
12.
12.
Anti4730
Kb mindegy, a codemasters az utobbi evekben kozepszeru unalmas jatekokat keszitett.
11.
11.
adamsfamily
#8: Na igen.Azért az elmúlt években szinte csak középszerű szarokat dobáltak ki.
A Dirt 5 nem volt nagy eresztés,a Grid 2019 meg egyenesen szar volt,nulla sebesség érzettel.
10.
10.
Ooorky
#8: Jahh, pl. megjelenéskor:
Dirt Rally 2 Deluxe tartalmazza az összes dlc-t.
Aztán 1 év múlva: jajj, mégse, vedd meg a deluxe pack 2-t (vagy mi volt a neve) ha kell az összes.
9.
9.
joshfeed
Mr.ripacs Ken "Clown" Block Rally lesz majd drifttel, lufikkal mert twerkelő csajokkal. Ez kell a jenki parasztoknak. A WRC meg tuti, hogy egy 20ad rangú NFS fos lesz majd.
Remélem ezek után az Assetto Corsa-sok csinálnak majd inkább rallyt.
8.
8.
ATi0021
Azért nem kell szentet avatni Codemastersnél. Sokat veszítettek az elmúlt évek alatt régi fényükből.
7.
7.
#5: "a ceo vagy a pénzügyi vezető"

Pont azok, akiken múlik, hogy milyen játékokat engednek készíteni és mennyiből. Az EA meg jelenleg ott van, hogy először készült egy sikeres Dead Space, mint horror, utána akciójátékot csináltattak belőle, utána meg a horror alapú sorozatba coop-ot csináltattak (mert ha valamibe, akkor abba illik) és átdolgoztatták fizetősre a fegyverek rendszerét - és miután emiatt megbukott a cucc, a vágóhídra küldték a Visceral csapatát. Most meg így előrukkoltak vele, hogy jön a Dead Space Remake... amit a hajukra is kenhetnek. Nos, miután ilyenek vezetik majd a Codemasters-t majd nézd csak meg, h milyen játékok lesznek belőle. Főleg gusztustalan, mivel elvileg a CM vette át a WRC játékok jogait. Ebbe rajkunk egy kis EA-t és kész a pay to win lófos.
6.
6.
Ooorky
#5: Az EA-ról van szó amiről már 2005-ben olyan cikkek születtek amik azt taglalták hogyan zsigerelik ki és teszik tönkre a korábban világklasszis játékokat készítő studiókat felvásárlás után pl. Bullfrog, Maxis, Origin Systems, Westwood, Visceral, Bioware így hirtelen...
5.
5.
Zuzmo
#1: Azt ne gondolt, hogy a ceo vagy a pénzügyi vezető miatt fog jó játék készülni.
Azt, hogy ők lépnek, inkább azt jelenti, hogy az EA beleszól a pénzügyekbe, viszont ettől még készülhet színvonalas játék, akár szimulátor is.
3.
3.
#1: Pontosan. Bioware-nél is így kezdődött, hogy felvásárlás, utána meg rögtön leléptek a vezetők. Biztos most tudták meg ezek is, hogy milyen játékokat akar velük csináltatni az EA.
2.
2.
crytek
DiRT 5 bundlezva lett más nem lényeg :)
1.
1.
joshfeed
Ámen !
Jöhetnek a vicek-vacak EA kaptafák akkor :D
Remélem a távozó vezetőség összehoz egy ütőképes versenyautó játék (Rally) fejlesztő csapatot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...