Bajban lehet a Judgment-sorozat

A pletykák szerint elképzelhető, hogy a Lost Judgmenttel véget ér a Judgment-sorozat, miután a Sega és a főszereplőt alakító színész ügynöksége nem tud dűlőre jutni az esetleges PC-s verziók kapcsán.

Ritkán hallani ennyire szürreális történetet: a Nikkan Taishu értesülései szerint a Lost Judgmenttel véget érhet a Judgment-sorozat, miután a Sega és a játékok főszereplőjét alakító Takuya Kimura ügynöksége, a Johnny & Associates nem tudott dűlőre jutni az esetleges PC-s verziók kapcsán.

Kezdjük az elején: Kimura nagy sztárnak számít Japánban, ezért az, hogy a Sega leigazolta a Judgment-játékokhoz, óriási dolog volt, az ügynöksége azonban hírhedten szigorúan kontrollálja azt, hogy az ügyfelei hol és milyen formában tűnhetnek fel. A számos népszerű fiúbandát soraiban tudó Johnny különösen az internetes tartalmakkal szemben tartózkodó: a velük szerződésben álló művészek nem üzemeltethetnek közösségi oldalt, még a sajtótájékoztatón készült fotókat sem lehet online publikálni róluk, YouTube-csatornát pedig 2018-ban (!) indítottak.

A PC-s verziókkal - amikhez a hírek szerint a Sega ragaszkodna - az a baj, hogy a számítógépek "közvetlenül" kapcsolódnak az internetre, ezért a Johnny azt gondolja, hogy a PC-s megjelenés keresztbe tenne az üzletüknek, és szembemegy mindazzal, amit képviselnek. Persze a Judgment első része Stadián is játszható, ami ugye elérhető PC-ről is, de a fentiek tükrében nem csodálkoznánk, ha a Johnnynak fogalma sem lenne róla, hogy pontosan hogyan is működik a szolgáltatás.

A Judgment sorsa tehát meglehetősen bizonytalanná vált, ami minden bizonnyal sok bosszúságot okoz majd a Segának: ahogy arról beszámoltunk, a kiadó az akció-orientált Yakuza-epizódok alternatívájának szánta a sorozatot, miután az a széria elment a szerepjátékos irányba.

17 komment - szólj hozzá!