Battlefield 2042 - hírek a csatatérről

  • Írta: szlav
  • 2021. július 14.
  • Hír
Link másolása
A Battlefield 2042 fejlesztőbrigádja egy jókora posztban válaszolt a rajongók legégetőbb kérdéseire. Az infódömpingnek hála jobban megismerhetjük a specialistákat, az AI-katonákat és a leendő legjobb barátunkat, a robotkutyát is.

A Battlefield 2042 első bemutatója és a későbbi gameplay-trailer igen beszédesek voltak, de csak természetes, hogy a játékosok így is ezernyi kérdést szegeztek a DICE csapatához. A fejlesztők most egy jókora posztban válaszoltak ezek zömére, s habár ezúttal sem esett túl sok szó a Hazard Zone-ról, illetve rejtélyes a harmadik játékmódról, számos újdonságot megtudhattunk a 128 főt egymásnak eresztő All-Out Warfare-ről.

Kissé ködös volt eddig, hogy pontosan hogyan is működnek majd a Battlefield 2042 specialistái, úgyhogy most a DICE tiszta vizet öntött a pohárba. A hagyományos négy karakterosztály helyett ezúttal kiválaszthatjuk a nekünk szimpatikus specialistát, akiket egy egyedi kütyü és egy passzív képesség különböztet meg egymástól. Ezeket a specialistákat aztán elláthatjuk egy elsődleges és másodlagos fegyverrel, egy eldobható gránátfélével és egy speciális eszközzel - ez utóbbi pótolja a karakterosztályokat, hiszen ide választhatunk gyógyítóeszközöket, rakétavetőket, muníciósládát és ehhez hasonló tárgyakat.

A trailerben látott gépfegyveres robotkutyáról is ejtett pár szót a csapat. A blökit Ranger néven szólíthatjuk és egy afféle harc közben lehívható támogatásként funkcionál majd. Ranger normál esetben követi és védelmezi a gazdáját, de parancsokat is adhatunk neki: elküldhetjük őt az általunk megadott pontra, használhatjuk őt elterelésként, az igazán kegyetlenek pedig akár robbanószert is aggathatnak rá, hogy aztán Ranger öngyilkos merénylőként végezzen az ellenséges osztaggal. Szörnyű!

Könnyen megeshet, hogy nem Ranger lesz az egyetlen számítógép által irányított harcos a csatatéren, a DICE ugyanis idén botokkal segíti meg a meccsek létszámát. A cél az, hogy mindvégig érezzük a 64v64-es káoszt, így ha éppen van néhány szabad hely, akkor a hiányzó létszámot AI-karakterek töltik majd fel - természetesen amint érkezik a helyükre egy játékos, ezek a botok eltűnnek majd.

A DICE szót ejtett a megjelenéskor érkező hét óriási térképről, amelyek PC-n és az újgenerációs konzolokon 128 játékosnak adnak otthont. Habár PS4-en és Xbox One-on fele ekkora lesz a létszám, az előzőgenerációs verzió tartalma mindenben megegyezik majd, a fejlesztők azonban némileg szűkítenek a pályák játékterén, hogy a fele akkora létszám ne menjen a játékélmény rovására. A stúdió egyébként idén láthatóan komoly figyelmet fordít a csaták "flowjára", hiszen amellett, hogy a pályák előre megtervezett csomópontokra terelik a játékosokat, az úgynevezett szektorok biztosítják majd a frontvonal organikus alakulását. Ha jól működik a rendszer, akkor óriási tűzharcok alakulhatnak ki a szektorok elfoglalásáért, az éppen védekező csapat pedig csak akkor hagy fel a védelemmel, ha a támadók teljesen lerohanták az adott területet.

A robotkutya kapcsán már szó esett a call-in rendszerről, de úgy tűnik, hogy a Battlefield 2042-ben így juthatunk majd járművekhez is. Természetesen a megszokott módon ezúttal is behuppanhatunk a bázison ránk váró tankokba, de ha éppen a frontvonalon van sürgősen szükségünk a tűzerőre, akkor egy tableten keresztül házhoz jön majd az erősítés. Ez látszólag csupán a földi járművekre vonatkozik, a repülőket és helikoptereket csakis a Deploy-képernyőn foglalhatjuk be.

Végül, de nem utolsósorban: a fejlesztők készülnek egy tesztkörre, amelyben a cross-play funkciók kapják majd a főszerepet. Ez a tesztkör PC-n, Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön fut majd, s ha minden jól megy, ezek a platformok együtt játszanak majd a végleges verzióban is (a konzolosok opcionálisan elzárkózhatnak a PC-sektől). Az előző generáció számára szintén jó hír, hogy a PlayStation 4 és Xbox One közt is él majd a keresztplatformos játék, annak pedig mindenki örülhet, hogy platformtól függetlenül teljes cross-progressiont élvezhetünk majd.

A Battlefield 2042 október 22-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és Series X/S-re, valamint PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...