Íme, a Steam Deck, a Valve Switch-kihívója

Beigazolódtak a korábbi pletykák, a Valve hivatalosan is lerántotta a leplet a Steam Deckről, amely egy Switchre hajazó és a steames játékok futtatására alkalmas handheld gép lesz.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#81
Nem vidéki magyar pénztárcához való
#80
#79: Nalam 2000€ a legkisebb szám (majdnem négyszeres ár), ahol nem kibontom, hanem számlával együtt továbbküldöm bármiféle különosebb gondolkodás nélkül. De még csak mínusz két napnál tarunk és nem mínusz fél évnél. Viszont az így keresett pénzből nem állandó üzletet csinálok a gamer társaim ellen, hanem inkább egyszer jól elverem egy random Ganxsta Zolee, Mudfield, vagy Ossian koncerten, utána meg rendelek magamnak egy másik ilyen gépet a megfelelő fél órában.

Nem tudom, hogy én vagyok-e a gonosz őrült, vagy a világ vágyik-e egy felmutatott göcsörtös középső ujjra, de ha egy alapból 550€-ba kerülő gépet valaki 2000-ért megvesz, akkor annak én nem tudok az útjába állni, hanem inkább vállon veregetem és cserébe köhögés nélkül benyelem az indokolatlanul méteres pénzeket.

Utána viszont nyilván az én dolgom, hogy hogy szerzek újat magamnak, de nekem alapból kéne akár már most is egy ilyen gép. Ráadásul így el tudnám ajándékozni a laptopom valakinek, aki nagyon örülne neki.
#79
#72: Lehet kiszórják majd a scalper botokat és hirtelen felszabadulnak a készletek, százassával foglalták le a cuccot.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=steam+deck&_sacat=0
#78
#77: Én? Miért nem? Rádugok egy VR headset-et még zavartalanul hokizhatok is a metrón.
#77
#76: Nem pornót nézel rajta.
#76
#74: De ha valaki olyan régimódi, hogy csak ő maga akarja látni, hogy mivel játszik és nem lényeg, hogy 32 colos kijelző miatt az összes ember lássa a vonaton, akkor az úgy még csakcsak elmegy.
#75
#74: Azért a Switchen sohanem volt bajom látni hogy mi folyik pedig az 6'2 képernyő itt meg 7 lesz.
#74
#71: PC-hez képest már most elavult a PS5/Xbox, de azokat a gamepass és az exkluzívok miatt veszed. Már a Switch sem fér el egy nadrágzsebben, ez meg főleg nem fog, szinte ugyanolyan hosszú, mint a laptopom (356.6 x 233.1 x 16.9-17.9 mm) cserébe viszont a képernyő annyira kicsi, hogy rajtad kívül senki sem látaja, hogy mi zajlik rajta.
#73
Amúgy már majdnem kész van az előzetes (blog) a témáról, még max egy óra munka és kikerül --- hetne, de most el kell mennem a boltba, ha meg akarom élni a holnapot. Szóval 1-2 órán belül kikerül az anyag, like, subscribe, ring the bell, support on patreon and watch Pay To Win reklám közben.
#72
#66: "ha most megrendeled"

Mint mondtam csak jövő tavasszal lehet újra rendelni, a tegnapi 30 perc volt csak a show.
#71
#70: A 4500u-ban még Vega ami már pár generáció óta megvan, mégis remekül müködik. Ennyi erővel a Xbox Series X/PS5 is elavult lesz 1 év mulva mert azokban is RDNA 1.5/2 van.

Most kinek elönye kinek hátránya hogy egy laptop mekkora. Szerintem egyszerübb ezt elövenni a buszon vagy kocsiban és egyből játszani (mint a Switchen) minthogy Laptopon kontrollerer.
#70
#69: Addigra már rdna3 is lesz, elavulttá válik a hw. Értem, hogy van akinek erre van igénye, de a tavaly Májusban 500 euróért vásárolt, ideapad 5-öm 4500u is teljesen kompakt, bármilyen táskámban elfér és 1.1 tflops, ez pedig 1-1.6, kérdéses még, hogy mennyire throttlingol. Viszont az enyémnek nagyobb a kijelzője, 512gb nvme ssd, tudja azt, amit ez a gép dokkolóval. Simán tudtuk róla nézni a meccseket medencéből a nyáron. Ha racionális szempontokat figyelembe véve vásárolnának az emberek, szerintem ez nagyon rétegtermék lenne.
#69
#68: Nos egyenlőre annyit tudunk hogy kb 150,000 sikerült lefoglalni ami legkésöbb Q1 2022-ben kimegy, de is igy csak találgatni tudunk mennyi a kapacitás, mennyien fogják lemondani, és hogy hányszor lesz Delay, ebben igazad van
#68
#66: Oké, de fogalmunk sincs mekkora gyártókapacitást tudtak lefoglalni. A konzol hiány se az MS vagy a Sony “bénázása” miatt van, csak nincs gyártókapacitás.
#67
Amúgy technikai oldalról meg továbbra is tartom , hogy az Intel architektúra teljesítmény/fogyasztás tekintetében nem olyan jó. ( Nem laptopokra gondolok , de azért ha üzemidőről van szó az ARM ott is jobban teljesít. Más kérdés hogy a “rendes” Windows nagy előny ) Azért nem véletlen hogy egy olyan cég mint az Intel teljesen kiszorult a mobil piacról.
#66
#65: Jó de azért figyelmbe kell venni azt is hogy ez nem csak a kezdedleges adag amit elkapodtak. Az Amerikai régióban most már csak a 2022 Q3 (Vagyi a jövő nyári/őszi) időszakban fogod megkapni ha most megrendeled.
#65
#64: A Steam azért elég ismert, és az hogy csak az rendelhet aki már vett ott bármit, lássuk be nem túl nagy korlátozás. Anno az első “adag” Oculust is elkapkodták. Én is “kütyübuzi” vagyok, ahogy írtam már kütyükre mindig van olyan réteg aki rögtön ráugrik. Amúgy se most fog ez kiderülni, akinek jutott örüljön neki.
#64
#63: Úgy nézett ki a szitu tegnap, hogy este héttől rendelhetett bárki, aki már vásárolt valamit a Steam-en, a többiek pedig ma este héttől rendelhettek volna. Ebből az lett, hogy 19:30-kor lezárták az egész rendelősdit, mert elfogyott az összes, amit bevállaltak (nem lehet tudni hány darab) és nem hogy este héttől, de jövő év első negyedétől lehet csak újra foglalni. Nyiván a sikerességet nem most, hanem 1-2 éven belül lehet kimondani, de az biztos, hogy nem fél órásra tervezték az eseményt. Közben meg úgy be volt terhelve a Steam, hogy kvázi nem lehetett vásárolni az oldalon. Ez szerintem távol áll a sikertelenségtől is.
#63
Én már írtam hogy kívánom hogy sikeres legyen, nekem attól nem lenne jobb ha megbukna. De ti is ismeritek ezt a piacot, az hogy az előrendelés “elfogyott”azért még ne legyen már garancia. Ez kb. bármilyen kütyüre igaz.
#62
#60: ? Új nap új baromságok?