Szemklinikával bővül a Microsoft Flight Simulator

Nem mindennapi repülőgéppel bővül a Microsoft Flight Sumulator. Az Orbis Flying Eye Hospital egy repülő szemklinika, melynek dolgozói a világot járják, hogy segítsenek a rászorulók látásproblémáin.

Megérkezett a Microsoft Flight Simulator legújabb fejlesztői helyzetjelentése, amelyből megtudhattuk a nyilvánvalót: a csapat jelenleg az utolsó simításokat végzi, hogy a repülőszimulátor július 27-én zökkenőmentes felszállást végezhessen Xbox Series X/S-en is. De persze ezt leszámítva sem maradunk újdonságok nélkül, közülük pedig a legérdekesebb a Microsoft Flight Simulator partnerprogramja az Orbis International nonprofit szervezetével.

A közreműködésnek köszönhetően a hónap végén kívül-belül felfedezhetjük majd az Orbis Flying Eye Hospitalt, amely egy jókora teherszállítógép, melyet az Orbis International egy repülő szemészeti klinikává alakított át. A gép a világ szegényebb tájait járja, hogy segítséget nyújtson azoknak a látásproblémával küzdő betegeknek, akik egyéb esetben nem juthatnának hasonló kezeléshez. Az ügynökség szerint több mint 295 millió ember szenved olyan közepes vagy komoly mértékű látásvesztésben, melynek óriási hányada kezelhető, s mintegy 77 százaléka teljesen gyógyítható.

Ezen felül a roadmap az eddigiek szerint halad tovább, némi érdekesség azonban, hogy a csapat megosztotta azt a listát, amelyen a játékosok visszajelzéseit és az általuk várt újdonságokat láthatjuk. A listát magasan vezetik a játszható helikopterek, amelyek pilótafülkéjébe eddig legfeljebb csak modok segítségével ülhettünk. A fejlesztőbrigád láthatóan tervbe vette a dolgot, legkorábban azonban csak 2022-ben izzíthatjuk be a rotorokat.

24 komment - szólj hozzá!