A PlayStationnel szövetkezne a Netflix?

A héten újabb híreket hallottunk a Netflix videojátékos törekvései felől, amelynek a legutóbbi pletykák szerint egy PlayStation-együttműködés is a része lehet. A Sonyval szövetkezve vetné meg a játékpiacon a lábát a szolgáltató?

A jelek szerint a Netflix is beszállna a játékiparba, épp a héten kaptuk a hírt, hogy a játékok a következő egy éven belül megjelenhetnek a streamingszolgáltatás kínálatában, a cég játékfejlesztésért felelős vezetője pedig a Zynga, az EA Mobile és az Oculus egykori szakembere, Mike Verdu lesz.

A hétvége azonban egy vadabb pletykát is hozott, Steve Moser adatbányász ugyanis feltúrta az iOS-es Netflix-alkalmazás kódját, és több érdekességre bukkant: egyrészt kiderítette, hogy a szolgáltatás videojátékos szekciója egyelőre a Shark kódnevet viseli, másrészt a Ghost of Tsushima dobozképét és egy DualSense kontrollereket ábrázoló artworköt is talált az appban.

De mit jelentsen ez? Elképzelhető persze, hogy egy tesztelés maradványaival van dolgunk, Moser szerint azonban a Netflix valamilyen módon együttműködhet majd a Sonyval játékfronton. A két cég egyébként is jó kapcsolatot ápol, elvégre a Sony Pictures filmjei az Egyesült Államokban átmenetileg Netflix-exkluzívak a mozipremiert követően.

15 komment - szólj hozzá!