Egyelőre nem minden cím játszható a Steam Decken

Noha a Steam Deck boltokba kerüléséig még hátravan fél év, jelen állás szerint a handheld gépnek több népszerű Steam-játék futtatásával is meggyűlik a baja. A Valve már dolgozik a probléma megoldásán.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#35
#33: Koszi neked is.
#34
#32: 32 koszi.
#33
#31: Ami nem támogat kontrollert, ahhoz is minden gombot be lehet állítani, max nem lesz analog. Azon kívül meg igen, csak a touch pad lesz iolyen esetben, ha már mindenhez mindenképp kézi mód kell. De ha már a Series X mellett ezt veszed elő only egeres játékokhoz, akkor vehetsz is hozzá akár egy egeret és ugyan azon a TV-n is használhatod vele.
#32
#31: Tapipad.
#31
Amugy arrol van info, hogy a regi cuccok, amiken meg nem volt kontroller tamogatas (regi stalker, max payne) azokat hogyan lehet majd handheld modban jatszani? Nekem pl xsx melle toketes lenne, neha elvenni a max payne-t, return to castle wolf… stb.
#30
#27: Az emulátor miatt nem tudom már most mekkora hiszti van ( és ha ezen is elérhető lesz ) mert oké hogy egy emulátor full legális, de kb. mindenki tudja ( a Valve is ) hogy nem vásárolt SW-t szoktak futtatni vele. Nem hiszem hogy ez a cégek szemét nem csípi.
#29
#28: Ott indul, hogy ez eleve nem konzol és nem is a konzolosok veszik. Nem tudom mi számít PC power usernek, de én kb 20 éve nyomom PC-n és a gépeim általában is és most is a 3D Mark szerint a felső 3/4-ben van/voltak. Én vagyok az, akinek a PC mellett a másodlagos platform a laptop és nem tudom, hogy ez minek számít, csak azt, hogy sokan beszélnek a neten arról, hogy mit csinál rosszul és mit hogy kéne csinálnia a szoni, micro, vagy éppen a valve-nak. Tiszta szopás a nagyvállalatoknak, hogy nem az ilyen okos emberek ülnek ott, hanem azok, akik maguk sem tudják, hogy mit csinálnak.

...
#28
#12: Latom nagy fanboy vagy, de ha ez nem egy hordozhato jatekkonzolnak van szanva, akkor szerinted minek? Out-of-the box egy steam van rajta amivel jaccol. Egy PC power usernek egy ilyen nem kell (tudom mert az vagyok), maradtak a konzol gamerek.

Szerintem te nem tudod hogy mirol beszelsz, es ugy tunik a Valve se nagyon tudja hogy mit csinal a hardver kiserletekkel mar jo par eve...
#27
#26: Jelen pillanatban még nem kételkedem benne, hogy jó lesz a rendszere a startkor. Tehát kibontod, belépsz wifi-re, belépsz steam-re, telepítesz valamit és nyomod, az out of the box simán, meg minden is, ami Steam-en ott van.

Nyilván más kérdés, ha valaki rögtön elkezdi szerelni, de azért én sem úgy kezdem, hogy megnézés nélkül ledózerolom, mi több, ha jó a rendszer, akkor tök felesleges valaha is kicserélni. Meg amúgy is eleve: ott van Steam-en a RetroArch, ami egy jelenleg 10 különböző emulátort tartalmazó ingyenes emu front end. Ilyen értelemben out of the box már 10 gépet emulálhatsz, PS, GB, GBA, Mega Drive, arcade gépek, stb. a saját rendszerén csak a Steam áruházból. Vagy rámásolhatsz bármit egyszerűen.

Így ha valaki addig sem akar elmenni, hogy a Steam-en kívül bármit rátelepít az internetről, már akkor is van egy határ lehetőség mindenfélével játszani. Viszont ugyan olyan könnyű rá bármi böngészőből (bármi böngészőt,) Origin-t, Uplay-t, Epic-et, Xbox app-et, vagy hasonló cuccokat telepíteni és akkor lesz egy ikonja azoknak is és működnek is és ez ilyen egyszerű.

Nekem elsőre már egy helyből jól használható kis gépnek néz ki a dolog és tényleg erősen kétlem, hogy hackelgetni kelljen rögtön az elején, mert anélkül ne lenne jó. Másrészt, meg ha valami nem kóser, akkor utána a Valve dolga lesz agyba-főbe patchelgetni és szerintem csinálni is fogják, különben bukóban maradnak. Tehát ha esetleg úgy jött volna le bármiből, hogy első nap, fóliásan reszelni kell, meg hackelgetni, akkor ettől nem kell tartani.
#26
#24: “Már ne haragudj, de ott vannak az adatok, hogy mi mennyit fogyaszt, mekkora akksi van benne és hogy mennyi ideig lehet vele játszani”

Azért te se ma kezdted, szóval tudom hogy tudod hogy ugyanaz a HW egy hozzá összerakott Linux-al ( csak a szükséges dolgok vannak benne, ) igenis sokat számít üzemidőben egy fullos Windows-hoz képest. Persze, ott is el lehet kezdeni kikapcsolni a service-ket, de ez már megint barkácsolás , de elfogadom hogy lesz aki megcsinálja. Csak azt mondom hogy ez azért akkor sem olyan hogy kibontod és használod. Persze lehet nem is lesz rá szükség ha startra teljesen jó lesz a rajta levő rendszer. Még egyszer, nem kötözködöm , csak az a véleményem hogy a használhatóságát azért ne úgy nézzük már egy ilyen cuccnak, hogy ha ezt meg azt “heggesztesz” rajta akkor jó lehet. Szerintem ha sikeres akar lenni, igenis jól kell szuperálnia out of the box,
#25
#24: Dehogynem lesz, a jövő nyáron érkezőt már megtartjuk :D
Én eleve csak azért rendeltem be, hogy megy jófogásra.
#24
#23: Már ne haragudj, de ott vannak az adatok, hogy mi mennyit fogyaszt, mekkora akksi van benne és hogy mennyi ideig lehet vele játszani, ki is lehet számolni, de gondolom nem érted. Most meg jönnön az, hogy egy ember nem tud windowst telepíteni egy PC-re. Meg milyen SSD?

Itt már szerintem a bármiféle hozzáértéstől elképesztően messze járunk, viszont a légből kapott kifogások tömkelegeit azt látni lehet egy olyan géphez, amit így-sem meg úgy sem fogtok megvenni. Ebből a szempontból tényleg felesleges is lenne rajta vitatkozni. Nyilván az én hibám, hogy fáraszt, amikor valaki elképesztően mást mond, mint a valóság, de ja, ez legyen az én bajom, ne a tied.

Lényegében maradhatunk annyiban, hogy majd megjelenik és akkor mindenki meglátja. Én biztos vagyok abban, amit leírtam, mert a számok nem hazudnak, más meg tőlem kételkedhet úgy, ahogy neki jól esik. Egyébként is, még nem is biztos, hogy lesz ilyen gépem... mivel tegnap már 2100€-ért árulták, úgyhogy azt találtam most ki, hogy 2500-ra, ha felmegy (csaknem egy milla) akkor eladom bontás nélkül. Oszt akkor nekem sem lesz. De attól még jó kis gép.
#23
#12: Az Androidos telefonoknál is mindig ezt mondták hogy “csak felteszed rá az xy ROM-ot”. Nekem sem okozna gondot, de az ember hajlamos saját szemszögből nézni a dolgokat. Egy átlag játékosnak lehet gondot jelentene egy Win telepitőt tenni SD-re és installálgatni. Nem a két kattintás miatt. Még az se biztos hogy az alap telepitőben minden HW elemhez van driver. ( minimum graphics driver pl. tuti kell utólag ) Igen, egyáltalán nem biztos hogy mindenki aki megveszi ezzel fog / tud foglalkozni.
#22
#14: Igen, van, és baromira nem 1-2 óra az üzemidő. De tényleg nincs kedvem vitázni ezen, majd meglátjuk ez mit tud. Főleg ha valaki fullos Win-t tesz rá.
#21
És még mennyi játékkal lesz probléma megjelenéskor.... Nálam ez a konzol a túl szép hogy igaz legyen kategória....
#20
#19: Utolsó 5%-ot semmilyen körülmények között nem lehet kinyerni Li-ion akkukból ("beállna" tőle), de a legtöbb hosszútávra tervezett cucc visít ha 20% alá mész.
Vagy szimplán 20%-ot már 0-nak jelzi.
#19
#16: Az APU 4-15W és max 20W az összfogyasztása kijelzővel együtt a Deck-nek. Így teljes terhelésen valóban két óra. De tejles terhelést tényleg csak úgy hozol rajta össze, ha valami olyannal játszol, ami asztali gépen sem kis gépigénnyel rendelkezik. A Fallen Order-t anno az 1070-esemen, Ryzen 2600 mellett csak high grafikán és csak 1080p-ben tudtam játszani, tehát annak a játéknak az 1070-hez képest ilyen a gépigénye. Ugyan ezzel lehet játszani ugyan úgy high beállításokkal is út közben, csak 720p-ben. Az már tuti teljes terhelés és vélhetően le is merül 2 óra alatt - csakhogy ez esetben szerintem ez nem rossz adat, ha azt nézed, hogy milyen asztali gépre való játékokat vihetsz magaddal.
#18
Szerintem ez egy jó cucc, az egyetlen amit kicsit túltoltak, az a háttértárak ársávja. Az kicsit Apple-ös lett. Nekem nem a Switch ellenfele, hanem egy másik megoldás. Kinek mire van szüksége. Aki Mariozni akar, annak ez akkor sem jó, bármilyen erős. Aki a pc-s játékait vinné magával, annak tökéletes cucc lehet
#17
#14: Nekem már a Switch-csel is az a bajom, hogy túl nagy utazáshoz, ez meg túltesz rajta nem is kicsit.
Inkább 2DS XL-t hurcolom magammal, meg szeretnék egy berhelt Vita-t.

https://i.imgur.com/SaNmwQo.png
#16
#11: Amit én láttam az 40Wh-s akksi és max 15W fogyasztású APU.
Ehhez még jön az alaplap és kijelző fogyasztása így teljes terhelésen tényleg max 2 óra.
Na meg egy jófajta kínai Sd kártya is le tud rántani az üzemidőből 15-20 percet, mert azoknál is van vagy 3-4 fajta fogyasztású, nem mindegyiket ajánlják hordozható eszközökbe, csak Csingcsang mindenre ráhamisítja, hogy class 10...

Notebook-nál eleve ott kezdődik, hogy mekkora akksi van benne meg mi a körítés.
Én az enyémet direkt legkisebb akkuval kértem (32Wh) mivel úgyis asztalon használom és így 2 ventilátor hűti, míg a legnagyobbnál (96Wh) csak 1 fér bele...

Így viszont pár napja áramszünetkor 1 órát se bírt ki:D