Phil Spencer: védjük közösen a régi klasszikusokat!

Az Xbox fejese nemrég egy podcast adásán belül dicsérte a PS5 DualSense kontrollerét, valamint azt is elmondta, hogy reméli, közösen sikerül megvédeni a kihalástól a régi klasszikus videojátékokat.

Phil Spencer, az Xbox fejese a héten a Kinda Funny Gamescast egyik adásának a vendége volt, ahol amellett, hogy ismét elismerően nyilatkozott a Sony eredményeiről a PlayStation 5 irányítójának megalkotását illetően, a klasszikus videojátékokról is megemlékezett.

Az Xbox-divízió vezetője újból megragadta az alkalmat, hogy megdicsérje a DualSense-t, és hozzáfűzte, hogy bár VR-headset vagy más egyéb komolyabb hardver fejlesztése nincs a terveik között, az Xbox Series X/S kontrollerét igenis szeretnék még jobbá tenni a konkurencia ötleteiből merítve. Természetesen Spencer is tisztában van vele, hogy a haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok nem olyan dolgok, amit egy szoftverfrissítés segítségével meg tudnak oldani a mérnökök, így ezeknek az esetleges integrálásához egy teljesen új eszközre lenne szükség.

Az úriember emellett arra is kitért a podcastben, hogy szerinte a játékiparnak közösen kellene arra törekednie, hogy megóvják a videojátékok történelmét. Spencer itt arra gondolt, hogy kicsit fél attól, hogy a régi klasszikus címek elérhetetlenek lesznek a jövőben, és szerinte ennek az elkerülésére is megoldás lehet a felhőalapú játék. Elmondása szerint ez az egyik indok, amiért kiemelt figyelmet fordítanak a visszafelé kompatibilitásra és az xCloudra.

24 komment - szólj hozzá!