Augusztusban megjelenik a Jupiter Hell

  • Írta: gorien
  • 2021. július 19.
  • Megjelenés
Link másolása
A Doomból ihletődött, a lövöldözést körökre osztottsággal és roguelike-sággal keverő Jupiter Hell két évet húzott le early accessben. A fejlesztők elérkezettnek látták az időt a teljes megjelenésre, amire egy hónapot sem kell már várnunk.

A ChaosForge alkotásának története messzire nyúlik vissza: a Doom, the Roguelike-kal kezdődik, amelyben a Doom démonos-démonirtós körökre osztott körítést kapott. A projekt címe később DoomRL-re és DRL-re változott (a ZeniMax ugyanis nem nézte jó szemmel az elnevezést), egy sikeres Kickstartert követően azonban már Jupiter Hell néven lépett a játék korai hozzáférésbe. Most, két évvel később eljött az ideje a teljes megjelenésnek.

A Jupiter Hell egy, a kilencvenes évek filmjeitől ihletődött sci-fi világban játszódik a Jupiter holdjain, amelyek démonhordák inváziójának estek áldozatul. Mi gépfegyvert és láncfűrészt ragadva vághatunk rendet a túlvilági rettenetek között, ám a Doommal ellentétben itt nem csak megyünk és lövünk, helyette inkább „sakkot játszunk... csak sörétessel”.

A procedurálisan generált pályákon körökre osztott harcokban diadalmaskodnunk, azokon végigverekedve magunkat pedig újabb és újabb holmikat és képességeket oldunk fel – ugyanakkor a roguelike-ok hagyományainak megfelelően, ha meghalunk, kezdhetünk mindent elölről. 

A Jupiter Hell augusztus 5-én jelenik meg PC-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...