Monster Hunter Stories 2 - túl az egymillión

A Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin jócskán eltér a megszokott szörnyvadászós akciójátékoktól, de a Capcom jelentése szerint ennek ellenére is remekül fogy az új epizód. A játék eladásai átlépték az egymilliós álomhatárt.

A Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin a második olyan epizód, amely az akcióorientált játékmenet helyett JRPG-formában prezentálja az óriási szörnyvadászok (és szörnylovasok) történetét. A Capcom 2016-ban már egyszer megpróbálkozott egy ilyen történetorientált mellékággal, a 3DS-re kiadott első részt pedig idén júliusban követte a folytatás, amely a hírek szerint egyáltalán nem teljesített rosszul a kasszáknál sem.

A Capcom jelentése szerint ugyanis a játék már több mint egymillió példányban kelt el PC-n és Nintendo Switchen, beleszámítva a dobozos és digitális eladásokat is. A Monster Hunter Stories 2 tehát egy könnyed spin-off létére is gyarapítja a franchise sikereit - a 2021. március 31-ig számolt adatok szerint mára több mint 72 millió példány talált gazdára a széria címeiből összesen.

Nem is csoda tehát, hogy a kissé kiábrándító filmadaptáció után a Monster Hunter hamarosan betalál a tévéképernyőkön is. A Netflix már készíti a saját animációs tévésorozatát, amelyet a Legends of the Guild alcímmel kell majd keresnünk - íme, az első trailer.

1 komment - szólj hozzá!