Brit toplista: a Skyward Sword az elmúlt hét bajnoka

  • Írta: gorien
  • 2021. július 20.
  • Toplista
Link másolása
A Nintendo múlt héten piacra dobta a The Legend of Zelda: Skyward Sword ráncfelvarrott változatát, a HD-kiadás pedig egyből a brit dobozos játékeladások élére tört – ez a negyedik Zelda-játék, ami első helyet ér el ezen a toplistán.

Az eredetileg Wii-re kiadott The Legend of Zelda: Skyward Sword a múlt héten megkapta a Switchre szabott, felújított változatát, és a jelek szerint nagyon is megmozgatta a brit rajongókat Link kicsinosított kalandja: lendületből a dobozos eladások élére ugrott. Akármilyen meglepő is, de ezt eddig három Zelda-játék csinálta meg ezen kívül: a 2019-ben újrázó Link's Awakening, a gamecube-os Wind Waker és az Ocarina of Time 1998-ban.

A Skyward Sword HD némileg jobban fogyott, mint a Switch Lite-tal egyszerre piacra dobott Link's Awakening, ugyanakkor 9 százalékkal kevesebb fogyott belőle, mint az eredeti változatból a 2011-es nyitóhéten – persze szigorúan csak a dobozos példányok tekintetében, hiszen a digitális vásárlásokat ez az összesítés nem tartalmazza.

A Codemasters legújabb versenyjátéka, az F1 2021 egészen a második helyig repesztett, bár a tavalyi epizódhoz képest 30 százalékkal kevesebb példány talált gazdára. A múlt héten élre törő Ratcher & Clank: Rift Apart a tizedik helyig zuhant vissza egy 80 százalékos keresletcsökkenést követően, a szintén dobogózott és frissen debütált Monster Hunter Stories 2 pedig a 13. helyig esett.

  1. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
  2. F1 2021
  3. FIFA 21
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Minecraft (Switch)
  7. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  8. Grand Theft Auto V
  9. Mario Golf: Super Rush
  10. Ratchet & Clank: Rift Apart
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...