Játékot fejleszt a District 9 rendezője

Neill Blomkamp a hollywoodi produkciói után a játékiparban kamatoztatja a tudását. A District 9 direktora a Gunzilla Games csapatához csatlakozott, hogy egy futurisztikus világot építsen egy online lövöldéhez.

A Warface fejlesztőcsapatából kiválva Vlad Korolev és Alexander Zoll tavaly ősszel megalapították a Gunzilla Games csapatát (via GamesIndustry.biz). A 25 millió dolláros kezdőtőkével indító új stúdió határozott célkitűzéssel vágott bele a munkába: egy olyan AAA-kategóriájú online lövöldét szeretnének készíteni az újgenerációs hardverekre, amely könnyen felveheti a versenyt a zsáner legnagyobb címeivel is. Komoly ambíciók ezek, hiszen egy ilyen projekt talán csak akkor lehet igazán sikeres, ha egy határozott vízió szerint megalkotott világgal csábítja el a játékosokat.

Itt lép be a képbe Neill Blomkamp, a District 9, a Chappie és az Elysium rendezője, aki pontosan ezt a feladatot vállalta el a Gunzilla Games új tagjaként. A dél-afrikai-kanadai direktor korábban már szemezett a játékiparral, hiszen neki köszönhetjük az Anthem egyik rövidfilmjét, illetve egy ideig úgy tűnt, hogy részt vesz az elkaszált Halo-film, később pedig a Halo-sorozat munkálataiban is, de láthatóan ezek a tervek zsákutcába futottak. Most azonban úgy tűnik, hogy Blomkamp jóval nagyobb fejest ugrott a videojátékok világába, hiszen ő vezényli majd az eddig meg nem nevezett shooter kreatív munkálatait.

A filmrendező keze tehát benne lesz a nem túl távoli jövőben játszódó alkotás általános vizuális dizájnjában, a történetvezetésben és az audiodizájnban - Blomkamp gyakorlatilag minden olyan ponton belenyúl a játékba, ahol valódi kreatív munkára van szükség. A rendező eddigi munkássága után valószínűleg senkinek sem kell bizonygatni, hogy Blomkamp képzelőereje nagyon is a helyén van - reméljük, hogy ezt kiválóan tudja majd kamatoztatni a Gunzilla Games csapata mellett is.

5 komment - szólj hozzá!