Nyugdíjazza a Steam Deck OS a Big Picture módot

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 21.
  • Hardver
Link másolása
A Valve egyelőre még nem közölt pontos dátumot, de megerősítették, hogy a jövőben a Steam Deck kezelőfelülete veszi át majd a korosodó Big Picture mód helyét. Mindeközben pedig hatalmas az érdeklődés a hordozható PC iránt.

A múlt héten leplezte le a Valve a saját handheld gépét, a Steam Decket, amin egyelőre még nem játszható az összes népszerűbb PC-s játék, mégis már most hatalmas az érdeklődés a hordozható gép iránt. Olyan sok megrendelés érkezett a Valve-hoz, hogy nemrég közölték: aki eddig nem tudta előrendelni a Steam Decket, az idén már biztos nem is fog hozzájutni. A hivatalos weboldalon olvasható információk alapján a most megrendelt 64 GB-os masinák valamikor 2022 első negyedévében, míg a 256 GB-os és 512 GB-os változatok csak 2022 második negyedévében lesznek kiszállítva.

Természetesen a népszerűség magához vonzotta a nyerészkedőket is, és az eBayt már most ellepték a különböző Steam Deck-ajánlatok. Szerencsére az oldal üzemeltetői már reagáltak a kialakult helyzetre, és az eBay újraértékesítésre vonatkozó szabályának a megszegése miatt ezeket a hirdetéseket törölni fogják. A szabályzat szerint ugyanis minden ilyen terméket 30 napon belül le kellene szállítaniuk az eladóknak, de a kialakult helyzet miatt erre igencsak kevés esély lesz.

Végül pedig a Valve az elmúlt napokban hivatalosan is megerősítette, hogy az új Steam Deck OS leváltja majd a Steam nappalikat megcélzó Big Picture módját, ami még 2011-ben indult hódító útjára, de évek óta nem érkezett hozzá frissítés. Sajnos a cég munkatársa arra már nem tudott válaszolni, hogy pontosan mikor lesz nyugdíjazva a korosodó kezelőfelület.

3.
3.
markoci555
nekem mindig akadozósnak tűnt a Big Picture mód, kerültem a használatát, amikor kontrollerrel voltam, meg volt egy érzésem hogy jobban zabálja a gépet mint egy alap játékbeli overlay vagy hogy hívják
2.
2.
FekaFOB
Nekem a Steam 2022 Q1-et jelöli meg a várható szállítás dátumaként a 512-es modellre.
1.
1.
mestermagyar
Amikor 2016-ban Arch Linuxra váltottam el se tudtam volna képzelni hogy egy niche közösségi disztró egy nap majdhogynem Industry Standard lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...