Nyugdíjazza a Steam Deck OS a Big Picture módot

A Valve egyelőre még nem közölt pontos dátumot, de megerősítették, hogy a jövőben a Steam Deck kezelőfelülete veszi át majd a korosodó Big Picture mód helyét. Mindeközben pedig hatalmas az érdeklődés a hordozható PC iránt.

A múlt héten leplezte le a Valve a saját handheld gépét, a Steam Decket, amin egyelőre még nem játszható az összes népszerűbb PC-s játék, mégis már most hatalmas az érdeklődés a hordozható gép iránt. Olyan sok megrendelés érkezett a Valve-hoz, hogy nemrég közölték: aki eddig nem tudta előrendelni a Steam Decket, az idén már biztos nem is fog hozzájutni. A hivatalos weboldalon olvasható információk alapján a most megrendelt 64 GB-os masinák valamikor 2022 első negyedévében, míg a 256 GB-os és 512 GB-os változatok csak 2022 második negyedévében lesznek kiszállítva.

Természetesen a népszerűség magához vonzotta a nyerészkedőket is, és az eBayt már most ellepték a különböző Steam Deck-ajánlatok. Szerencsére az oldal üzemeltetői már reagáltak a kialakult helyzetre, és az eBay újraértékesítésre vonatkozó szabályának a megszegése miatt ezeket a hirdetéseket törölni fogják. A szabályzat szerint ugyanis minden ilyen terméket 30 napon belül le kellene szállítaniuk az eladóknak, de a kialakult helyzet miatt erre igencsak kevés esély lesz.

Végül pedig a Valve az elmúlt napokban hivatalosan is megerősítette, hogy az új Steam Deck OS leváltja majd a Steam nappalikat megcélzó Big Picture módját, ami még 2011-ben indult hódító útjára, de évek óta nem érkezett hozzá frissítés. Sajnos a cég munkatársa arra már nem tudott válaszolni, hogy pontosan mikor lesz nyugdíjazva a korosodó kezelőfelület.

3 komment - szólj hozzá!