Így fest élesben a Company of Heroes 3

A Sega és a Relic két új gameplay-bemutatóval lepte meg a Company of Heroes 3 megjelenésére váró stratégákat. Az egyik videó az RTS alapjait mutatja be, míg a másik az új dinamikus kampánytérkép rejtelmeibe vezet be bennünket.

A Relic Entertainment a múlt héten bemutatta a Company of Heroes 3-at, örülhetnek tehát a fotelstratégák, hiszen az év végén trilógiává bővül minden idők egyik legjobb második világháborús stratégiai játéksorozata. Az olasz és afrikai hadszíntérre ellátogató új epizód azonban nem csak kifényesíti az eddig ismert alapokat, számos újdonságot is hoz magával, ezek közül pedig talán egy sem olyan érdekes, mint a Dynamic Campaign Map.

A Company of Heroes 3 dinamikus kampánytérképe a mi kezünkbe adja a teljes régió feletti irányítást. A hagyományos, valós idejű ütközeteket kiegészítő taktikai térképen a mi feladatunk lesz, hogy bölcs tábornokként elfoglaljuk Itália stratégiailag kulcsfontosságú helyszíneit. Ezt különféle századok bevetésével és mozgatásával tehetjük meg, ráadásul tengeri- és légitámogatással is megsegíthetjük az egységeinket. Érdemes lesz hozzászoknunk ehhez az új formátumhoz, az itteni cselekedeteink ugyanis komoly behatással lesznek a hagyományos ütközeteinkre.

És ha már hagyományos ütközetek, a Relic egy második gameplay-bemutatót is előrántott az ingujjából. Ezúttal a már jól megszokott RTS-játékmenetet láthatjuk, aminek bizony igen jót tett a csapat saját Essence Engine 5 motorja és a számos grafikai újítás. A széria veteránjai valószínűleg kissé unalmasnak találják majd ezt a videót, hiszen az a játék alapjait mutatja be, de mezei látványprezentációnak így sem utolsó az anyag.

A Company of Heroes 3 az idei év vége felé érkezik PC-re.

4 komment - szólj hozzá!