Hivatalos: érkezik a Dead Space-remake

  • Írta: szlav
  • 2021. július 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Beigazolódtak a pletykák, az Electronic Arts tényleg elkészíti a Dead Space felújított változatát. Az EA Play Live adását megkoronázva egy hátborzongató teaserrel éledt újra Isaac Clarke rémálma.

Egy sötéten sodródó bányászhajó, rémálomba illő szörnyetegek és egy gépésztechnikus, aki rosszkor volt rossz helyen. Készüljetek fel, mert hamarosan ismét ellátogathatunk az USG Ishimura fedélzetére, hogy szembeszálljunk a titokzatos nekromorfokkal. Ne felejtsétek el a végtagokat célozni!

Az EA Play Live adásán levetített rövidke előzetes nem sokat árult el, azt azonban külső forrásokból megtudhattuk, hogy egy komplett, alapokról felépített remake-kezelést kap az újjálesztett Dead Space. A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Star Wars: Squadronst szállító EA Motive végzi a modernizált verzió munkálatait, hiszen az eredeti trilógiát megálmodó Visceral Games 2017-ben bezárta a kapuit.

Premierdátumot egyelőre nem kaptunk, azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a Dead Space-remake PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re érkezik, vagyis az előző konzolgeneráció már lemarad a horrorkaland újrázásáról.

21.
21.
almaspite
#3: Nem tudnak, a csapatot darabokra szedte szét a EA. Ha most másokat oda akarnak ültetni, szerintem nekik egy jó gyakorló kezdés lesz a remake.
20.
20.
ribizly
No igen, azt hajlamosak vagyunk elfelejteni sokszor így közel a B oldalhoz (38), hogy ezek a reboot/remake/DE játékok már igazából csak részben nekünk szólnak. Vannak komplett franchise-ok, amelyek semmilyen szinten (vagy buktákkal) adtak hírt maguktól az utóbbi ~10+ évben, miközben egy teljesen friss gamer generáció jelent meg, akik potenciális vásárlók.
Mondjuk szerintem ezzel a remake-el nagyot lehet kihasználni á kaszálni, mert ha csak annyira lesz jó, mint az eredeti, akkor mindenki be fogja húzni. A rajongók nosztalgiából és kíváncsiságból, az újak meg azért, mert az egyik legjobb horror játék.
19.
19.
crytek
#18: Pénz...

Pont nem pazarolnak időt ugyanis egy kész adott alapot sokkal kevesebb munka-idő-pénz "átültetni/átformálni" mint egy újat a nulláról felépíteni főleg ha egy vadi új IP.
Ha fáj ha nem ha a game iparban a remake/remastered/akárhogy nevezed újrakiadások hozzák a legkönnyebb bevételt (persze nyilvánvalóan az n+1 mikrotrnazakció után)
A másik meg az hogy te unod vagy tudod tolni a régit az nem zavar senkit. De az "új friss" gamer azt látja Dead Space ps5-re megveszi 0-day az hogy a régi még mindig elérhető ilyenkor már a kutyát se érdekli..
Nem mellesleg ezt rebootnak mondják tehát szerintem az alap gameből nem sokminden köszön majd vissza full más lesz.. aztán ki tudja..

Én örülök ezeknek. Még sok sok címet tudnék sorolni amit feléleszthetnének előszedhetnék újra a köztudatba
18.
18.
Heldengeist
#7: Teljesen rossz ez így. Ami energiát/munkaórát olyan játékok remasterelésére és remake-elésére pazarolnak, amik egyébként visszafelé kompatibilitásban teljesen jól játszhatók az új konzolokon is (nem beszélve arról, hogy ez az egyik fő érv a PC mellett), azt új játékokra is fordíthatnák.

Igaza van kryzisz-nek. A PS2/Xbox/GameCube és a PS3/X360/Wii korszak összehasonlíthatatlanul jobb volt játékok terén, mert a kiadóknak muszáj volt odatenniük magukat. Amit meg most kapunk, az 80% ugyanannak a korszaknak a játékai felskálázva 4K-ra új textúrákkal, a maradék 20% fele meg a PS1/N64/Dreamcast korszakos játékokkal ugyanez.

Félreértés ne essék, néhány esetben indokolt a remaster (PS2 korszaktól visszafelé), én is örülök, hogy előkaparják a MediEvilt a sírjából, de ne abból álljon már a második konzolgeneráció, hogy másodszor-harmadszor újra kiadunk olyan játékokat, amiknek erre még amúgy semmi szüksége.
17.
17.
XuChi
Ide vele de azonnal! Az első részt rongyosra játszottam. A 2-3 már nem volt jó. Darálásra mentek, unalmas volt, és a sztori is hulladék volt.
16.
16.
XuChi
Ide vele de azonnal! Az első részt rongyosra játszottam. A 2-3 már nem volt jó. Darálásra mentek, unalmas volt, és a sztori is hulladék volt.
15.
15.
mephi
-Everything completely rebuilt in Frostbite (visuals, 3D audio, gameplay, animations etc)
-No load screens
-Want to remain as faithful to original as possible
-Enhancements to limb dismemberment
-No MTX/microtransactions
14.
14.
Aanash
Hohó....a második részt kb az első 10 percig bírtam idegekkel:D
Amikor az étkezőben a nagy képernyő egyszer csak bekapcsolt, ott abba is hagytam.

Az első részt egészen sokáig húztam, kb 1 óráig, de azóta se erőltetem.
A munkatársam be fog kulázni örömében, már évek óta emlegeti hogy de jó lenne újra játszani ezt a játékot.
11.
11.
joshfeed
Van ám új ötlet az EA-nél rohadásig.. ja nem :D
10.
10.
Ps fanboy
#3: Szerintem nem is nagyon kell még tervezned, hogy ez miatt új gépet vegyél, szerintem még nagyon kezdeti stádiumban lehet a game. Még vagy két év, szerintem...
9.
9.
Raam989
(A viscrealt bezárták, nem ők zártak be.)
8.
8.
kryszisz
#3: Áhh, hogy a platformokra értetted, így már vágesz:D Igen, valóban fura, hogy pont az EA nem adja ki az előző genre (ezt még mindig furcsa leírni), szerintem elbírták volna,.a Frostbite azért elég jól skálázható.

#6: minden fanbojság nélkül a Sony azért bevállalt egy Horizont meg egy GoT-ot, mint új AAA IP, már ez is valami:) De amúgy igazad van, nem ez a géming legjobb időszaka szerintem sem, visszasírom a kora 2000-es éveket, ha boomerség ha nem.
7.
7.
crytek
#6: Minek is vállalnának, amikor a régi címek ennyire népszerűek és jók? Teljesen jó ez így. Most vittem végig ugyis az első megint 2x konzolon legalább látom mit mennyire dolgoznak át.
6.
6.
Heldengeist
Esetleg valami újat? Soha ennyire fantáziátlan és unalmas nem volt a játékfolhozatal. Ugyanannak a sorozatnak az n+1-edik része, spin-offja, rebootja vagy valamelyik népszerűbb játéknak a remakeje. Akár sokadik remake-je az évtizedekid fejt games as a service marhaságok mellé. Már minimális kockázatot is alig vállalnak a nagy kiadók egy-egy új IP-vel.
5.
5.
Marcus88
Még ha csak remake lesz akkor is nagyon várós.A hangulat pedig nagyon ott van és átjött ebből a rövid videóból is.
Tuti vétel lesz,ha nem is első napos,de idővel.
4.
4.
Stark666
Naa . Hoppá . Hoppá ... Én az elmúlt 5 hónapban vittem végig mind a 3 részt ( először ) . Sok év kellett hozzá hogy rá tudjam magam venni . Hát szerintem mai napig zseniálisan néznek ki , nah meg a hangulat . Tyűha .

Szóval bizakodóan várom ezt a remake változatot :D
3.
3.
JohnSpartan
#2: Nem terveztem még jó darabig PS5-re váltani és nem is fogok. És pont a leginkább várt címnél közölnek egy ilyent ami érthetetlen egy remake-nél. Ha még egy vadonat új játékot csinálnának azt megérteném, de nem... De meg kell hagyni hogy végre húzó cím is lesz az új fostalicskákra. XD
2.
2.
kryszisz
#1: Uhh, ez volt ám az építő jellegű hozzászólás:D De amúgy miért is?
1.
1.
JohnSpartan
Nah jó... Basszák meg magukat ahol vannak!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...