Rengetegen kíváncsiak a New World bétájára

A múlt héten végre kezdetét vette az Amazon-féle MMO, a New World zárt bétatesztelése, amire a jelek szerint rengetegen kíváncsiak: a játék jelenleg a steames toplista élbolyában tanyázik.

Az Amazon is küszködik játékfejlesztés terén: a legutóbbi nagyobb próbálkozása, a Crucible csúfos bukás volt, és a jelek szerint a Gyűrűk Ura MMO fejlesztését is leállították. Noha a New World című MMO lassan, de biztosan halad a megjelenés felé, a premiert többször is el kellett halasztani, ami azt sejteti, hogy nem mentek simán a munkálatok.

Azonban úgy néz ki, az Amazon srácainak megérte ennyit dolgozni: a múlt héten végre elrajtolt a cím zárt bétatesztje, a próbaváltozatra pedig rengetegen neveztek be, amivel a New World stabil szereplője a Steam éppen legnépszerűbb játékait felvonultató toplistának. A csúcsidőben több mint 200 ezren játszottak egyszerre az anyaggal, amely a Rustot, a Team Fortress 2-t és a Rainbow Six: Siege-et is előzi jelenleg. A kérdés az, hogy kitart-e a lendület - a végleges változat augusztus 31-én érkezik.

A szép számokat némileg beárnyékolják azok a jelentések, amelyek szerint a New World hajlamos az NVIDIA GeForce RTX 3090 videokártyákat tönkretenni. Az Amazon közleménye szerint aggodalomra nincs ok, a jelenség ugyanis csak "néhány" játékost érintett, és biztos, ami biztos, korlátozták a framerate-et a menüben. (A találgatások szerint a kártyák attól kaptak mattot, hogy a menüben limit nélküli framerate-tel futott a játék, ami a túlmelegedésükhöz vezetett.)

6 komment - szólj hozzá!