PlayStation-játékokat portol majd PC-re a Nixxes

A Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan megerősítette egy interjúban, hogy innentől kezdve a holland Nixxes Software a first-party játékaik számítógépes átirataival foglakozik majd.

Nem is olyan rég két újabb fejlesztőcsapatot újított be a Sony, és míg a Returnalt is jegyző Housemarque felvásárlása szinte magától értetődött, a Nixxes Software beolvasztása már kissé furcsábban festett, hiszen a holland csapat a saját projektek helyett inkább bérfejlesztésben utazott, például PC-re portolt.

Sejthető volt azonban, hogy a Sonynak pont erre volt szüksége, ezt pedig Jim Ryan, a Sony Interactive Entertaiment vezérigazgatója is megerősítette egy Famitsunak adott interjúban. Ryan szerint a Nixxes abban működik majd közre a jövőben, hogy a first-party játékaikat átírják számítógépekre is, vagyis - ezt már mi tesszük hozzá - ennél jobb bizonyítékot nem is találhatnánk arra, hogy a cég elkötelezett a PC-s jelenlét mellett.

Noha a Sony első körben továbbra is megtartaná PlayStation-exkluzívnak a játékait, nem zárkózik el a PC-s portoktól; a jelenlegi pletykák szerint a Ghost of Tsushima vagy az Uncharted 4: A Thief's End lehet a cég következő címe a platformon.

21 komment - szólj hozzá!