A Bungie cheatárusítókat rángat bíróság elé

A Bungie tovább folytatja kereszteshadjáratát a cheatkészítők és -árusítók ellen. Ezúttal a Ubisofttal karöltve nyújtott be keresetet egy szervezet ellen, ami előfizetéses modellben árusít csalásokat videojátékokhoz.

A Bungie egyértelműen nem szórakozik, ha a játékosok élményét (és a saját pénztárcáját) megkárosító játékbéli csalások terjesztőiről van szó. Az év elején a Riottal együtt perelte be a GatorCheatset, ami többek között a Valoranthoz és a Destiny 2-höz is készített cheateket, most pedig a Ubisofttal karöltve nyújtott be hasonló keresetet Kaliforniában a Ring-1 ellen.

Ez a szervezet nem készít, csak árusít csalásokat, amelyekre előfizetéses rendszerben lehet beruházni. Heti 25 dollárért a Rainbow Six: Siege-be kaphat a vásárló egy csomagot (benne aimbottal, fegyvervisszarúgás-csökkentővel, a játékosok életét és helyzetét jelző kiegészítővel, a pálya másik végéből is halálos késsel), míg heti 30 dollárért lehet hasonlót venni a Destinyhez. Nem ezek az egyedüli érintett játékok, efféle csomagok a Rusthoz, az Apex Legendshez, a Dead by Daylighthoz vagy a PUBG-hez is beszerezhetőek.

A kereset szerint a Ring-1 a tevékenységével „nemcsak a játékélményt teszi tönkre, de a felperesek üzletének és jó hírének is árt azok játékosbázisában”. Pontos összeget még nem állapítottak meg, de a becslések alapján több millió dolláros kárról van szó, ezt a Ring-1-nek kell megtérítenie, ha elvesztik a pert. A Bungie és a Ubisoft emellett szerzőijog-sértésért is pereli a szervezetet, mert a megvásárolható bundle-öket a játékokból vett rajzokkal, képekkel reklámozzák.

4 komment - szólj hozzá!