Eric Baptizat felel a Dead Space-remake-ért

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 2.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Eric Baptizat neve az Assassin's Creed kedvelőinek lehet ismerős, hiszen a Black Flag óta része a franchise-nak. Nemrég otthagyta a Ubisoftot, hogy az EA Motive-hoz igazoljon egy meg nem nevezett projekthez - és már azt is tudjuk, melyikhez.

Előbb pletykákban tűnt fel a Dead Space remake-je, majd az EA Play Live-on hivatalosan is leleplezték, hogy az EA Motive az első rész ráncfelvarrásán dolgozik – mikrotranzakciók nélkül, de néhány, az eredetiből kivágott tartalommal megspékelve. A pletykákkal nagyjából egy időben jött a hír, hogy Eric Baptizat otthagyta a Ubisoftot, és az EA Motive-hoz igazolt, hogy egy még meg nem nevezett projektért feleljen.

A VGC vette észre, hogy Baptizat frissítette a LinkedIn-profilját, így a titkos projekt már nem is olyan titkos: a Dead Space remake-jét dirigálja. Baptizat tizenhat évet húzott le a franciáknál, és olyan játékokon dolgozott, mint a James Cameron's Avatar, a Shaun White Skateboarding és az Assassin's Creed-széria több darabja – a Valhallának is rendezője volt.

Nem ő az egyetlen játékipari veterán, aki részt vesz a Dead Space-remake fejlesztésében. Szintén a Ubisofttól érkezett Roman Campos-Oriola, a For Honor rendezője, aki most kreatív igazgatói pozíciót lát el, illetve Philippe Ducharme, aki az EA-től igazolt a Ubisofthoz 2003-ban, tavaly pedig visszatért oda. A remake művészeti igazgatója pedig az a Mike Yazijian, aki ugyanezen minőségben dolgozott a Dead Space 2-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...