Jövő szeptemberben rajtol a Gyűrűk Ura-sorozat

Tegnap befejeződött az Amazon-féle Gyűrűk Ura-sorozat forgatása, ezzel párhuzamosan pedig bejelentették az adaptáció premierdátumát, és megkaptuk az első képet is belőle.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#26
#10: Oksa, így már tiszta! Köszönöm!
#25
#22: “… vagy nagyfilmek esetében még akár Oscar-t is nyerni bármilyen jó is legyen a film.”

Szerintem csak felhozta a filmeket példának, nem azt írta, hogy egy sorozat nyerhet Oscart. Az pedig, hogy Új-Zélandon forgatják a filmet, annak semmi köze az általad említett “kötelezettségekhez”. Ezt az Amazon és a pénzt adó befektetők döntik el, nem pedig az a tény, hogy hol forgatják a filmet.
#24
Hab
#12: Nem akarlak elkeseríteni, de nem csak a játék fiktív, hanem Tolkien világa is.
#23
#20: A másik hogy New Zelandon forgatják a filmet ahol nincsenek ilyen kötelezettségek, szerintem itt ez esetben van remény.
#22
#20: Sorozatnál nincs oscar, amúgy meg az oscar már rég nem számít.
#21
#20: Szerintem a végén írtad le a lényeget. Ezeket a filmeket főként USA-ban csinálják (ha nem is ott, onnan jön a befektetős, produkciós részleg, stb). Náluk már diversity van alapból. Azt akarják a vászonra vinni amit az utcán is látni. Elsősorban ezek mindig az amcsi embereknek készülnek, onnan is jön a legtöbb pénz.
Most hogy Kínából is jön egy csomó eladás, elkezdtek beletenni keleti embereket is a filmekbe. Ez erről szól, semmi másról. Ha full fehér embereket tennének bele az már tényleg rasszista lenne egy fantasy filmnél, mert náluk egyszerűen nem ez a realitás és ezek a filmek/sorozatok mindenkinek készülnek. Nem sok értelme lenne.

Max mi örülnénk neki itt Kelet-Európában, mert nekünk ez a megszokott. És ha nem tetszik akkor hajrá és kezdjük el mi csinálni ezeket a filmeket. Ja hogy az nem megy, pedig milyen előremutató, erős ország vagyunk... /s
#20
Ha amerikai a sorozat, akkor vonatkozik erre is a 'diversity rule'. Nem arról van szó, hogy meg akarják erőszakolni a sorozatot, hanem hogy tetszik, nem tetszik bele kell rakni a kissebbségeket, vagy nem lessz esélyük befektetőket találni, vagy nagyfilmek esetében még akár Oscar-t is nyerni bármilyen jó is legyen a film.
"ACADEMY ESTABLISHES REPRESENTATION AND INCLUSION STANDARDS FOR OSCARS® ELIGIBILITY"

Pont a Witcher-t akartam én is megemliteni rossz példaként, de ha valaki esetleg nem tudná, akkor az Ubisoft szerint a középkori Angliában is néger vikingek égették föl a falvakat, illetve kinai kereskedők árulták a termékeket a Valhallában.

Lehet ezen sopánkodni, és igazatok is van, csakhát játékokról és filmekről van szó, ami a képzelet szülötte, nem történelem óráról. Amig ott is nem ezt kezdik el tanitani, addig nincs gond.

Akinek meg nem tetszik, vegye meg a jogokat és csinálja meg jóra is meg korhűre/pontosra és még keressen is rajta utána pénzt eleget.
#19
#17: Én nem tudok ilyenről ez marhaság.
#18
#16: Ne értsetek félre én tőlem játszhat néger bármit de akkor maszkolják el vagy oldják meg cgi-vel nem érdekel csak hiteles legyen ábrázolás.
#17
#16: Tolkieni mitológiában vannak fekete tündék :-)
Igaz annyira jelentéktelenek, hogy egyetlen egy szerepel a Szilmarillonban.
#16
#14: Nagyon is elronthatja egy néger a hiteles ábrázolását egy karakternek, akármilyen jól játszik egy színéz ez most nem a rasszizmusról szól, hanem egészegyszerűen arról hogy tolkien mitológiáiban nincsenek néger vagy ferdeszemű tündék és pont., jó péda erre a witcher sorozat ahol ezt nem vették figyelembe és nevetséges dolgokat műveltek elég ránézni a driádokra....
#15
#13: A sorozat központi karakterei 90%-ban elfek lesznek, talán még a törpékről is több szó esik, mint az emberekről, végét leszámítva ami Númenor tündökléséről és bukásáról szól.
#14
#2: Nem a négerek fogják elrontani, hanem ugyan azt a dramaturgiát kapja mint minden sorozat. Az érzelgős jelenet is szokásos nyáladzás. Szokásos akciójelenetek, szokásos vágás. Megnézel ma 4 sorozatot és mintha ugyan azt látnád, pedig sokszor teljesen más témát dolgoznak fel.
#13
Emlékszem, régen, akik nem szerették a LotR-et, sokan le buzizták, meg le csajozták Legolast. És most meg, kb. alap lesz, hogy lesznek benne ilyen karakterek is xD
Amúgy engem nem zavar, ha jó lesz a sorozat, meg nem tolják az arcomba. Nem érdekel, ha a déli embereket feketék játszák, a keletieket mandula szeműek, vagy ha lesz benne másság is mutatva bizonyos szintig. Kb. Loras és Renly szint még belefér. Annak még értelme is volt, nem volt öncélú.
Egyébként, tudtommal Új-Zélandon nincs arra elvárás, hogy egy sorozat/film pc legyen. És Írországban sem, ezért nem volt bele erőltetve semmi a GoT-ba se.
#12
#7: A shadow of war csak egy gagyi játék, nem sok köze van igazából tolkien világhoz csak kb abban játszódik, de az egész fiktív.
A haradi embereknél belefér a néger vagy ha pl orkot játszik.
De ha tündék vagy Númenori emberek között meglátunk egyet hidd el nekem vér fog folyni, olyan lázadás lesz belőle amilyet még nem látott senki.
#11
#9: Az első kor és a harmadkor közé tehető időszak.
#10
#9: Amikor a Gyűrűk Ura mitikus történései zajlottak, Beren és Luthien, Morgoth elleni háború (akinek Sauron a főparancsnoka volt) stb.

Maga a Gyűrűk ura a harmadkor vége, amikor a gyűrű megsemmisülésével gyakorlatilag megszűnik a mágia Középföldén, megkezdve a negyedkort ami már az emberek kora (sötét középkor).
#9
Mi az a másodkor?
#8
#6: Persze, mert a GoT a középkori angol történelemből van összetákolva némi fantasy fűszerezéssel, Középfölde meg maga a FANTASY.
#7
#2: Egészen biztos lehetsz benne, hogy lesz bent néger (már a Shadow of warban is volt ha jól tudom), legalább 1, de lehet más PC dolgok is. 2021 van, még egy lengyel folklórból merítő regényt is szívbaj nélkül adaptáltak hópihe-kompatibilssé, hát akkor még egy angolt. Persze az Amazon nem a Netflix, de szerintem mostanra az összes szolgáltató befeküdt a trendeknek, úgyhogy ez lényegtelen. Ettől függetlenül én is várom a szériát nagyon, de olyan hiú ábrándokba nem is ringatom magam, hogy hű lesz az alapanyaghoz.