Lemondott a Blizzard Entertainment elnöke

Áll a bál az Activision Blizzard háza táján a szexuális zaklatással kapcsolatos perek miatt, az üggyel járó következmények pedig kézzel foghatók. J. Allen Brack, a Blizzard eddigi elnöke lemondott a posztjáról, helyére pedig kettős vezetőség került.

Két héttel ezelőtt óriási zajjal rázta fel a videojátékos világot a hír, miszerint kétévnyi nyomozás után Kalifornia állam illetékes hatósága perbe fogta az Activision Blizzardot. A vállalatot szexuális zaklatással és nemi visszaéléssel kapcsolatos vádakkal illették, különösen a Blizzard Entertainment oldalán. A DFEH által felsorakoztatott vádakat később számos korábbi, illetve jelenleg is a Blizzardnál dolgozó alkalmazott megerősítette, a hír fellángolását követően pedig gyakorlatilag megállt az élet a stúdióban.

A normál esetben otthonról dolgozó munkatársak több százfős tömegben vonultak az irvine-i iroda elé, hogy nyilvánosan is felszólaljanak a vezetőséggel szemben, ez azonban csak a jéghegy csúcsát jelentette. Több szponzor, köztük a T-Mobile is kihátrált az Activision Blizzard esport-kezdeményezései mögül, a minap pedig egy részvényes is beperelte az anyagilag lefelé ívelő játékgyártót, felelőtlen eljárással vádolva Bobby Kotickot és a vállalat vezetőségét. Az elmúlt hetek tehát alaposan felforgatták az Activision Blizzardot, így csak idő kérdésévé vált, hogy hullani kezdjenek a fejek.

Nehéz tehát meglepődni a Blizzard Entertainment tegnap esti közleményén, melyben bejelentették: komoly átszervezésre kerül sor a vezetőség köreiben, kezdve azzal, hogy a stúdió elnöke, J. Allen Brack azonnali hatállyal lemond a posztjáról. Az így megüresedett vezetői pozíciót két korábbi alelnök, Jen Oneal és Mike Ybarra veszi át. Ybarra neve sokak számára ismerős lehet, hiszen az úriember 2019-ben igazolt át a Microsofttól, hogy a Blizzard fejlődő platformjait, azon belül is főképp a Battle.netet igazgassa. Jen Oneal története ennél is izgalmasabb, ő volt korábban ugyanis a Vicarious Visions vezetője, január óta pedig a Blizzard alelnökeként támogatta a Diablo és Overwatch franchise-okat. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a társelnöki pozíciót elvállalva Jen Oneal vált a Blizzard első női vezetőjévé.

29 komment - szólj hozzá!