A közeljövő playstationös indie játékai

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 6.
  • Videó
Link másolása
Tegnap a Sony és a PlayStation Indies számba vette, milyen játékokra számíthatunk a közeljövőben a PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön. Nagy bejelentés ugyan nem érkezett, de így is érdemes végignézni, mi vár ránk 2021-ben indie-fronton.

Tegnap egy PlayStation Blog-bejegyzésben gyűjtötte össze a PlayStation Indies, hogy milyen független fejlesztésű alkotások készülnek a Sony konzoljaira. Ez a röpke Indie Spotlight hét játékot tartalmazott: az Oxenfree II-ről tegnap külön is megemlékeztünk, most pedig következzen a többi cím.

A Short Hike

Az Adam Robinson-Yu által készített A Short Hike 2019-ben jelent meg PC-re, de még idén ősszel a PlayStation 4-et is eléri. Ebben a játékban a madár Claire képében fedezünk fel egy békés hegyoldalt, ám kis kalandunkról megannyi minijáték vonhatja el majd a figyelmet – például beállhatunk strandlabdázni.

Axiom Verge 2

A 2015-ös Axiom Verge folytatásának főhőse, Indra megannyi izgalmas képességgel szállhat szembe az ellenfeleivel. Az új előzetesből és Thomas Happ elmondásából kiderül, hogy nemcsak egy világ veszélyei fenyegetnek majd minket, hiszen két párhuzamos valóság között utazhatunk majd, miközben a hazautat keressük. A megjelenés idén várható.

Carrion

A Carrionban viszonylag szokatlan módon a szörny bőrébe bújunk, hogy aztán zúzzunk, pusztítsunk, és felfaljunk mindent, ami csak az utunkba kerül. A játék megjelenéskor minden főbb platformra befutott, kivéve PlayStationre, de ezt a hiányosságot még az idén pótolni fogja.

Hades

A Supergiant Games roguelike-ja határozottan nagyra becsült, legutóbb például a GDC Awardson választották meg az év játékának. Augusztus 13-án végre újabb platformokon kezdhetünk neki Zagreusz alvilági kalandjának, amire a fejlesztők most egy 24 perces, PlayStation 5-ön rögzített gameplayjel emlékeztetnek minket.

Sol Cresta

A Platinum a Moon Cresta és Terra Cresta játékokat folytatja a Sol Crestával, az új előzetes pedig a dock-and-split funkciót mutatja be: a hajóinkat különböző permutációkban kombinálva újabb és újabb képességekre tehetünk szert. A játék még idén megjelenik PlayStation 4-en.

Wytchwood

Az Alientrap Games játékában egy sötét alkuba keveredett boszorkányt alakítunk majd, a dolgunk pedig különböző főzetek elkészítése lesz. A fejlesztők szerint egy nagyon nyugis alkotásnak ígérkezik ez, hiszen főleg gyűjtögetni fogunk, illetve segítünk a mesevilág bajbajutott figuráinak – na, nem azért, mert a boszorkány ilyen nagylelkű, hanem mert szeretné, ha békén hagynák. A megjelenés ősszel esedékes PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön is.

1.
1.
Anubis82
Meg augusztus 17. jön a : Greak : Memories of azur.
Kár nem említették meg! Hades és Greak szerintem jó lesz augusztusban!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...